15. septembril peeti Wiru spordikeskuses neljas turniir, mis oli pühendatud andeka maletaja ja kaevuri Avo Pusta mälestusele. See traditsiooniline klubi Diagonaal üritus tõi kokku maletajad Ida-Virumaalt ja teistest Eesti piirkondadest.

Klubi välkturniiride sarja kuuluv võistlus meelitas kohale erinevas vanuses ja oskustega osalejaid. Nende hulgas oli nii kogenud meistreid kui ka noori maletajaid. Erinevalt esimesest võistlusest, kus võistlesid vaid kohalikud mängijad, võtsid sellest turniirist osa Jõhvi, Narva, Tallinna ja Pärnu maletajad, mis tõstis oluliselt konkurentsi taset.

Auhinnafondi aitas suurendada Avo Pusta perekond, kes turniiri aktiivselt toetab. Tänu nende panusele said võitjad märkimisväärseid rahalisi auhindu. Peamise karika ja 200 eurot võitis Tallinna Tõnu Truusi malekooli esindav Andrei Shishkov. Teise koha ja 150 eurot sai Rondo Mikko Pärnu spordikoolist ning kolmanda koha ja 100 eurot sai Dmitri Petrov klubist Diagonaal.

Erilist tähelepanu pöörati erinevate kategooriate parimatele maletajatele. Kuni 18-aastaste seas paistsid silma Daniil Šnurov (MA Vabaettur) ja Alexis Miriam Reren (Vektor). Kategoorias 65+ tuli parimaks Einar Vaino (Diagonaal). Auhinna said ka maletajad reitinguga kuni 1800 ja 1500 – vastavalt Erik East ja Platon Kirichenko.

Korraldajad tänasid kõiki osalejaid ja rõhutasid, et sellised turniire ei korraldata üksnes lahkunud sportlaste mälestuseks, vaid ka maleliikumise arenguks piirkonnas.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam