Kohtla-Järvel jätkub spordiveteranide mängude korraldamise traditsioon, mis saab iga korraga hoogu juurde. Sel aastal toimusid juba seitsmendad mängud, mis rõõmustavad osalejaid ja liidavad linna spordirahvast. Need võistlused on saanud paljude linnaelanike elu oluliseks osaks, mis näitab, et sport jääb nende ellu ka aastate pärast.

15. septembril peeti Wiru spordikeskuses järjekordsed Spordiveteranide mängud. Seekordne aktiivse ja tervisliku eluviisi fännide kohtumine oli pühendatud lauatennisele. Mängudest võttis osa ligikaudu 50 inimest. Mehed võistlesid võistkondade arvestuses (7 võistkonda), naised aga vähese osalejate arvu tõttu individuaalarvestuses.

Turniiri reglemendi järgi peab igas võistkonnas olema viis mängijat, sealhulgas kaks varumängijat, kusjuures viiest inimesest neli pidi võistlema paaris- ja üks üksikmängudes.

Meeste seas saavutas tugevas heitluses kolmanda koha Estonia kaevanduse esimene võistkond, kuhu kuulusid Aleksandr Studenikin, Gennadi Šaburov, Sergei Dermeljov, Igor Ganžin ja Igor Kojander. Teise koha saavutasid Estonia kaevanduse teise võistkonna liikmed, kuhu kuulusid Pavel Muhhin, Vitali Jermolenko, Oleg East, Sergei Sergejev ja Igor Izotov. Esikoha saavutas Põhja mikrorajooni võistkond, kelle au kaitsesid Aleksandr Serov, Aleksandr Hvorõhh, Aleksei Korotkov, Dmitri Nikitin ja Andrei Majorov. Naistest võitis Anna Romanenko hokiklubist Everest, teine oli Jelena Šaronberg ja kolmas Vitalia Bassarada. Võistkondlikus arvestuses näitas parimat tulemust Kohtla-Järve linnavolikogu võistkond.

Nüüdseks traditsiooniliseks saanud sportlaste kokkutuleku korraldaja on kodanikuaktivist ja spordiveteran Boriss Klubov.

– Võistlus toimus range ajapiiranguga – algas kell kuus õhtul ja pidi lõppema enne keskuse sulgemist kell 21.00. Tänu täpsele korraldusele ja klubi “Atleetika” poolt võimaldatud viie tenniselaua kasutamisele ning võistluse ratsionaalsele läbiviimisele sujus turniir ladusalt ning mahtusime ajalimiiti, – märkis Klubov.

– Miks otsustasite seekord sellel spordialal võistelda?

– Lauatennis on dünaamiline spordiala, mis sobib erinevas vanuses ja oskusega osalejatele, võimaldades kõigil näidata oma oskusi ja armastust mängu vastu.

– Mis puudutab osalejate arvu, kas ootused täitusid?

– Rohkemgi! Meil oli kahtlus, et inimesi tuleb palju vähem, kuid saime komplekteerida koguni seitse võistkonda. Esialgu tekkis kahtlus, kas leiame vajaliku arvu tenniselaudu, kuna spordimajas on neid vaid üks. Aga meil vedas: mängude pidamise ideed toetas kergejõustikuklubi “Atleetika”, millel on viis oma lauda. Oluline on see, et me ei pidanud hõivama tervet saali, sest Wiru keskuses on pikk galerii, kus on jooksurada. See ruum sobis meie ürituse formaadiga suurepäraselt.

– Boriss, olete ise spordiveteran. Mis motiveerib Teid korraldamisega tegelema ja kust ammutate jõudu?

– Esiteks, on mõttekaaslasi, hoolivaid kodanikke, kes on valmis igakülgset abistama. Teiseks, ma armastan oma linna, mulle on siiralt kallis see mida ma teen ja ma ise osalen võistlustel. “Spordiveteranide mängud” pole lihtsalt võistlused, need on võimalus taas kogeda sportliku võistluse maitset, tervist tugevdada ja tunda end osana meeskondadest, – märgib mängude korraldaja Boriss Klubov. – Mis puudutab tervist, siis toon huvitavaid andmeid: iga lisasentimeeter vöökohas vähendab oodatavat eluiga kahe aasta võrra. Oluline on meeles pidada, et liikumine võib asendada kõiki ravimeid, kuid ükski ravim ei saa asendada liikumist.

Võistluse ideoloogilise innustaja sõnu kinnitavad ka osalejad, kellest paljud püüavad mitte ühtegi mängu vahele jätta. Veteranid toetavad entusiastlikult ideed, et füüsiline aktiivsus on vajalik igas vanuses ja nende liikumisarmastus pole vaatamata elatud aastatele kokku kuivanud. Korraldajad usuvad siiralt, et varem või hiljem suudetakse ületada 100 osaleja piir.

Spordiveteranide mängude järgmine voor toimub 21. oktoobril ja on pühendatud korvpallile.

Ilja Telnov

Foto Igor Parv

Reklaam