Juba paljude aastate jooksul viiakse Kohtla-Järvel läbi koolispartakiaadi erinevatel spordialadel. Need on kergejõustik, teatejooks, murdmaajooks ja spordimängud. Õppeaasta jooksul toimuvatel võistlustel osalevad kõik vanuserühmad 1.-9. klassini, võistluse tulemuste põhjal selgitatakse välja kolm paremat võistkonda. Koolispartakiaadi üks etappidest – võrkpallivõistlused, peeti 3. ja 4. aprillil Maleva Põhikooli aulas.

Esimesena võistlesid 3. aprillil tugevaima meeskonna tiitli eest poisid. Noormeeste seas tulid kuldmedalile Maleva Põhikooli õpilased. Teise koha sai Slaavi Põhikooli võistkond. Kolmanda koha saavutasid Ahtme Põhikooli õpilased.

Naiste võistkondade võrkpallivõistluse kuupäev langes kokku 4. aprillil 74-aastaseks saanud Maleva Põhikooli sünnipäeva tähistamise kuupäevaga. Kooli võistkond läks sel päeval spordiväljakule veelgi suurema võistlusvaimuga, täis meelekindlust võistelda võidu nimel.

– Enne oma kooli eest tema sünnipäeval esinemist valdavad mind emotsioonid: tunnen uhkust, kuid mind ei jäta maha ka vastutustunne. See ei hirmuta, vaid vastupidi, motiveerib, – ütles Maleva Põhikooli võistkonna mängija, üheksandik Milana Ots enne mänguväljakule minemist. – Olen lõpuklassis, seega tahan sel aastal oma kooli jaoks midagi eriti head teha. Olen kindel, et nii märgilisel päeval nagu täna oleks meie võit suur kingitus.

Milana on praeguse meeskonna koosseisus võrkpalli mänginud üle kahe aasta. Pärast põhikooli lõpetamist plaanib neiu astuda Jõhvi Riigigümnaasiumi ja jätkata treenimist.

Milana Krutova on teine Maleva Põhikooli võistkonna liige. Ta ei püüa võrkpallis karjääri teha, kuid võtab kooli võistlusi vastutustundlikult. Võrkpall on väga huvitav spordiala. Mulle meeldib, aga ma ei kavatse sellega edaspidi tõsiselt tegeleda, kuna olen seadnud endale muud ülesanded. Plaanin astuda Tallinna Lasnamäe Gümnaasiumi ja pärast seda – Sisekaitseakadeemiasse, – jagas oma plaane Milana Krutova.

Teine võistkonna liige Elizaveta Voropaeva armastab võrkpalli ja matemaatikat. Kuigi üheksandik seob oma tulevikku täppisteadustega, usub ta, et võrkpall ja matemaatilised võrrandid ei sega teineteist, pigem vastupidi, täiendavad.

– Matemaatika, nagu võrkpallgi, kasvatab distsipliini, nõuab keskendumist ja täielikku pühendumist. Pole tähtis, kus te parasjagu viibite: tunnis tahvli ees, loengus või spordiväljakul – ilma visaduse ja püüdluseta, ettevalmistuseta ja treenimata, ilma usuta endasse ei saavuta tulemusi ei ühes ega teises, – on neiu veendunud.

Võistluste tulemuste põhjal saavutas esikoha Maleva Põhikooli naiskond. Kohtla-Järve koolide naiskondadest saavutasid teise koha Ahtme Põhikooli õpilased. Esikolmiku lõpetab Kesklinna Põhikooli naiskond.

– Pingutasid kõik linna koolid! – ütles Maleva Põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Georg Kester sõjaväelise napisõnalisusega. – Paljud meie õpilased ja teiste koolide õpetajad tundsid juba veebruaris huvi, millal võrkpallivõistlused toimuvad. Spordivõistlus peeti meist mitteolenevatel põhjustel alles aprilli alguses ja ilma autasustamistseremooniata. Lapsed eriti ei kurvastanud ja läksid mänguväljakule hea meelega. Mängud kujunesid emotsionaalseteks ja rõõmuks kõigile ning ülejäänu pole tähelepanu väärt. Peamine – lapsed on rahul, – ütleb Georg Kester.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam