Pärast kolmeaastast pausi toimus Kohtla-Järvel taas heategevusjooks, mille korraldas Eastman Specialties OÜ koos Kohtla-Järve innavalitsusega. Eastmani heategevusjooksu «Eastman Charity Run» viiendal juubeliaktsioonil osales 269 inimest.

20. mail kõlas Kultuurikeskuse juures tavatult vara muusika ja kogunes rahvas. Kell 9:00 algas siin heategevusjooksul osalejate registreerimine. Kuni korraldajad registreerisid esimesi tulijaid, püstitasid Noortekeskuse vabatahtlikud kohapeal lastele ettevalmistatud meelelahutustega telgid. Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli esindajad panid valmis oma telgi, kus sai lisaks rakenduskõrghariduse omandamise võimalustele kontrollida ka oma tervist.

Kell 11 toimus heategevusliku ürituse pidulik avamine. Tervituskõnedega esinesid Eastman Specialties OÜ juhtkonna esindaja Mihhail Grištšenko ja Kohtla-Järve linnapea Virve Linder, kes osales ka 4,4 kilomeetri jooksul.

Pärast seda, kui publikut soojendasid tantsu- ja spordiklubi Twist Crew etteasted, kutsuti jooksust osavõtjaid soojendusalale. Sütitava muusikaga soojenduse viis läbi juhendaja Julia Pinaeva.

Eastmani heategevusjooksule planeeriti neli distantsi: lastele kuni 6 aastat – 250 meetrit, 7 kuni 10 aastat – 832 meetrit, 11 kuni 15 aastat – 2,2 km, kõigile teistele – 4,4 km.

Esimesena startisid lapsed: kes suutsid juba ise kõndida või joosta ja need, keda toetasid vanemad, viidi isegi lastevankritega. Jooks polnud kiiruse peale, see peeti mängu vormis lapsi ergutavate elusuuruste nukkude osavõtul. Kultuurikeskuse maja ümber kulgenud distantsi lõpus ootasid kõiki osalejaid väikesed meeldejäävad kingitused. Kui laste seas võitjaid ei selgitatud, siis pikematel distantsidel selgusid auhinnasaajad.

832 meetri distantsil said auhinnalise koha Kira Izovskaja, Lia Meribel Pelenen ja Vasilisa Vorobjova. Noormeestest näitasid parimat aega Mihhail Šnurov, Aleksandr Lis, Mauri Värimäe. 2,2 km jooksus ületasid finišijoone esimestena Arina Bugrova, Anastasia Mihhaltšuk, Vasilisa Vorobjova. Noormeestest näitasid parimat tulemust Igor Jaan Kravtšik, Jegor Žigadlo, Aleksandr Gatilov. Tüdrukute 4,4-kilomeetrise pikima distantsi tulemuste järgi näitasid parimat aega Erika Bugrova, Kristina Andronova, Maria Kuusik ning meestest Nikolas Lahno, Pavel Ivanov ja German Terehov.

Juba väljakujunenud traditsiooni järgi oli jooks heategevuslik, kuid sellel osalejad ei pidanud panustama. Selle kohustuse võttis enda peale peakorraldaja Eastman Specialties OÜ, kes panustas iga registreerunu eest 5 eurot. Kogutud raha on alati läinud heategevuseks. Tänavu osales jooksul 269 inimest, sellega koguti 1345 eurot. Korraldajad ei välista, et seda summat suurendatakse. Hetkel on juhtkonnal läbivaatamisel mitmeid taotlusi toetust vajavatelt inimestelt ja organisatsioonidelt.

Ilja Telnov

Reklaam