Festival «NoorteFest» toimub ka sel aastal, kuid toimub uues kohas ja laiendatud formaadis.

Kui varasematel aastatel toimus loomehooaja algust sümboliseeriv noorte festival Noortekeskuse territooriumil, siis tänavu otsustasid korraldajad selle läbi viia Ahtme väljakul.

– Kui me esimest festivali “NoorteFest” korraldasime saime aru, et kui tahame seda projekti edasi arendada, siis ühel hetkel seisame silmitsi tõsiasjaga, et keskuse territooriumil saab vaba pind otsa. Ja neljandat festivali planeerides sai selgeks, et olemasolevast territooriumist meile ei piisa. Seetõttu otsustasime juba varakult oma sügispeo pidada Ahtme keskväljakul, seda enam, et seal on peale remonti olemas kõik vajalik massiürituste läbiviimiseks, – ütles Kohtla-Järve Noortekeskuse juhataja Alissa Linter.  – Juba enne Noortekeskuse puhkusele minekut avaldasime festivali info, et spordiklubid, kultuuriasutused ja teised laste ja noortega tegelevad organisatsioonid teaksid planeeritavast üritusest varakult ning saaksid oma esinemise eelnevalt läbi mõelda.

– Millised muudatused ootavad festivali külalisi ja osalejaid?

– Nagu viimaste aastate praktika on näidanud, kasutasid lava vaid pooled osalejatest, paljud esinesid selle ees murul. Seetõttu otsustasime suure lava paigaldamisest loobuda ja plaanime väljakut ennast etendusteks kasutada. Sel aastal lisandub liikuvaid töötubasid ja toidupoode, samuti on ette nähtud toitlustuskohad. Püüame muuta pühade programmi huvitavaks nii vanematele lastele kui ka väikelastele koos vanematega.

– Kas teate juba kuupäeva, millal neljas “NoorteFest” toimub?

– Jah, see on kavandatud 9. septembriks. Osalejate registreerimine on juba alanud ja on avatud kuni 25. augustini, – ütles Alissa Linter.

Festivali raames toimub traditsiooniline laat, kust kõik soovijad saavad väikese hinna eest osta uusi või kasutatud, kuid heas korras mänguasju, raamatuid, laste tehtud meisterdusi.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam