Kohtla-Järve linnavolikogu sotsiaalkomisjon kuulutas välja traditsioonilise konkursi “Kohtla-Järve aasta isa” alguse, tiitlile saavad konkureerida kõik huvilised linnaelanikud.

Iga aasta novembri teisel pühapäeval tähistatakse Eestis Isadepäeva. Selle perepüha ametlik ajalugu algas 1992. aastal, kuigi paljud pered pidasid pühi ka varem tugevate ja armastatud isade auks. Aunimetuse omanike austamine toimub Kohtla-Järvel alates 2016. aastast.

Taotluse konkursil kandideerimiseks saavad esitada kõik Kohtla-Järve linna elanikud, aga ka Eestis tegutsevad organisatsioonid ja asutused. Konkursi põhikriteerium on, et esitatav kandidaat peab olema registreeritud Kohtla-Järve elanik ja reaalselt elama Kohtla-Järve territooriumil, võtma aktiivselt osa linna elust ja olema eeskujuks teistele Kohtla-Järve elanikele.

Nagu ütles Kohtla-Järve linnavolikogu sotsiaalkomisjoni esimees Jelena Mutonen, saab igaüks esitada konkursile ainult ühe kandidaadi, täites ankeedi elektroonilises keskkonnas ja saates selle aadressil volikogu@kjlv.ee või paberkandjal, saates küsimustiku posti teel: Kohtla- Järve Linnavolikogu, Keskallee 19, Kohtla-Järve linn, 30395 Ida-Virumaa.

– Lähenemas on iga pere jaoks oluline sündmus – Isadepäev. Kohtla-Järve linnavolikogu sotsiaalkomisjoni liikmed on huvitatud selle südamliku tähtpäeva populariseerimisest. Isaks olemine pole mitte ainult bioloogiline mõiste, vaid ka tohutu vastutus. Isaks olemine tähendab lapsele toeks, kaitseks ja eeskujuks olemist. Endale väärilise asendaja kasvatamine pole lihtne ülesanne, kuid sellega saab hakkama. See on protsess, mis nõuab armastust, tarkust, kannatlikkust ja valmisolekut ohverdada isiklikud huvid. Isaks olemine ei ole töö, mis piirdub 8-tunnise tööpäevaga. Esiteks peab olema kõrval. Lihtsalt kõrval hoides käest kõige kallimat, mis täiskasvanu elus juhtuda saab.

Isadepäev on suurepärane võimalus lapsele öelda veel kord “aitäh” oma isale, vanaisale, külastada vanemaid, helistada, kui teid lahutab palju kilomeetreid. “Kohtla-Järve aasta isa” konkurss on suurepärane võimalus õnnitleda isa ja tähistada tema saavutusi. Loodame, et kõik meie linna lapsed võtavad konkursist aktiivselt osa ja räägivad kirjades oma toredatest isadest, – lõpetas Kohtla-Järve linnavolikogu sotsiaalkomisjoni esimees Jelena Mutonen.

Novembris kuulutatakse välja konkursi tulemused, mille võitjat autasustatakse. Pidulikule tseremooniale kutsutakse kõik konkursil osalejad, linnavalitsus annab aunimetuse omanikule üle tänukirja ja nimelise kinkekaardi väärtusega 250 eurot.

Ilja Telnov

Reklaam