Ida-Virumaa kultuuriasutuste noorte juhtide read täienevad jätkuvalt. Seekord tutvustab nädalaleht Panorama oma lugejatele noort spetsialisti Anastassia Nikolajevat, kes juhib Jõhvi Avatud Noortekeskust selle aasta 3. augustist.

Anastassia Nikolajeva õppis 11 aastat tollases Jõhvi Vene Gümnaasiumis, kuid kooli ümberkorraldamise tõttu lõpetas 12.klassi Ahtme Gümnaasiumis.

2017. aastal astus ta Peterburi Riiklikku Kultuuriinstituuti ja õppis seal 4 aastat bakalaureuseõppes ja 2 aastat magistrantuuris erialal “teatrietenduste ja pidustuste lavastaja”. Pärast ülikooli lõpetamist naasis ta Jõhvi ja sai pärast konkursi läbimist Jõhvi Avatud Noortekeskuse juhataja ametikoha. Eelmisel nädalal jagas noor spetsialist oma plaane uuel ametikohal.

– Meie eesmärk on luua mugav keskkond vaba aja veetmiseks. Meie keskus on koht, kuhu noored saavad tulla ringide ja tundide vahel lõõgastuma ja ehk ennast teostama. Tahaksin siia kaasata rohkem noori. Praegu käivad siin lapsed vanuses 7-14 aastat, aga meie riigis on noored kuni 26-aastased inimesed, nii et vähemalt meie koolide gümnaasiumiosa on uutest projektidest huvitatud. Lisaks reklaamile sotsiaalvõrgustikes ja koolides teeme alustuseks igal reedel viktoriinipäeva, intellektuaalse ja meelelahutusliku õhtu, mis toob kokku uudishimulikud või sõpradega mõnusalt aega veeta soovijad, – rääkis Noortekeskuse juht.

– Anastassia, kõik Jõhvi noored ei mahu keskuse väikesesse tuppa. Mida teete, kui teie juurde tulla tahtjaid on palju?

– On projekte, mida tahame ellu viia väljaspool keskust. Räägin teile ühest, mille jaoks me nüüd rahastust ootame. Järgmine aasta on Eestis pühendatud kultuurilisele suhtlusele ühiskonnas, seoses sellega valmistame ette projekti, mis on pühendatud Ida-Virumaal elavatele rahvastele. Ootame hästi kirjutavaid blogijaid, fotograafe ja intervjueerijaid. Selle projekti elluviimiseks vajame aktiivseid noori, mille tulemusena valmib täisväärtuslik interaktiivne näitus, kus igal fotol on QR- kood. Sellega saavad külastajad näha töö kirjeldust. Fotodel kujutatud erinevate rahvuste esindajatest videote tegemiseks võiksime kasutada IT-valdkonda mõistvate noorte, videotööga tegelejate (näiteks Noorteuudistes osalejad) abi.

– Anastassia, olete pärit teatriperest. Teie ema juhib tuntud ja mitte ainult meil, teatrit Tuuleveski. Ja Teie õppisite teatriosakonnas. Kas teater on uue ametikoha tõttu jäänud tagaplaanile?

– Mitte mingil juhul! Just eile pidasin oma esimest tundi Kultuuri- ja Huvikeskuses noorteteatris. Kohtusin noorte artistidega ja nägin, kuidas nende silmad särasid, nägin nende soovi õppida teatristuudios. See on väga motiveeriv, sest on kellele oma teadmisi edasi anda.

– Kas peaksime tulevikus lavastusi ootama?

– Muidugi, muidu pole sellel mõtet. Luule õppimine on kasutu, kui seda ei praktiseeri publiku peal. Suhtlemine publikuga on teatrielu lahutamatu osa. Esimest lavastust plaanime jõuludeks, tahame osa võtta märtsi teatrifestivalist ja järgmise aasta hooaja lõpus esitame ka midagi. Kogu materjali toovad noored, nii et võib juhtuda, et leiame Jõhvist noore stsenaristi.

Intervjueeris Aleksandr Šteinert

Autori foto

Reklaam