Ida-Virumaa õpetajad tulid IV Eesti ettevõtete male meistrivõistlustel kuldmedalile. Võistlused toimusid 19. oktoobril Tallinnas Paul Kerese Malemajas.

Meistrivõistlustest võttis osa ligi 20 võistkonda üle Eesti, kes esindasid erinevaid ettevõtteid ja organisatsioone. Ida-Virumaa õpetajate meeskonda kuulusid Svetlana Pritulina, Sergei Novikov, Valeri Golubenko, Dmitri Petrov ja Aleksandr Egorov. Võistkondlikus arvestuses võitsid nad enim punkte, tulles meistrivõistluste kuldmedalile.

Kohaliku võistkonna tulemusi kommenteeris nädalalehele Panorama Maleva Põhikooli õpetaja, kultuuri- ja huvikeskuse maleringi juhataja Sergei Novikov.

– Individuaalarvestuses näitas parimat tulemust ja sai esikoha Dmitri Petrov ning teise koha sai Valeri Golubenko. Naistest võitis enim punkte Svetlana Pritulina.

Võitlus oli äge. Viimaseks vooruks olime juba suure 23-punktilise eduga juhtimas, kuid finišisse jõudmine meie jaoks nii edukas ei olnud, saime partiides kaotusi ja kaotasime 17 punkti. Liidripositsiooni suudeti säilitada vaid tänu suurepärasele mängule eelmises kuues voorus.

– Kas kaotus viimases voorus oli tingitud liigsest enesekindlusest või silmapiiril paistvast võiduootusest?

– Ei, see on välistatud. Viimase vooru ebaõnnestumine võis tuleneda lihtsast väsimusest. Male ei pruugi tunduda nii dünaamiline ja suurejooneline kui teised võistkondlikud spordialad, kuid sellega tegelevad hasartsed inimesed. Males säilib põnevus ja intriig kuni mängu viimaste käikudeni. Seetõttu ei saanud me lõõgastuda. Muidugi poleks meil midagi selle vastu, et meistrivõistlused lõpetataks veelgi parema noodiga. Sellegipoolest suutis meie võistkond hoida kuuepunktilist vahet ja tõusta edetabelis kõrgeimale reale kuldmedalile, – lõpetas Ida-Virumaa õpetajate koondislane Sergei Novikov.

Võistkondlikus arvestuses saavutasid teise koha Tallinna Tehnikaülikooli maletajad, kolmanda koha sai ettevõte Jobseeker.

Ida-Virumaa õpetajate meeskond tänab toetuse eest Pavel Onutšaki, kes on juba mitu aastat rahaliselt aidanud kohalikke maletajaid transpordi korraldamisel võistlustele ja osavõtumaksude tasumisel.

Ilja Telnov

Foto eraarhiivist

Reklaam