Klaipedas toimunud rahvusvahelisel vabamaadluse turniiril võitsid kõik Kohtla-Järve klubi Kuldkaru esindanud sportlased kuld- ja hõbemedali.

20.-22.oktoobrini peeti Leedu linnas Klaipedas rahvusvaheline vabamaadluse turniir “ Mūsų Viltys 2023”. Sellel osalesid alla 17-aastased sportlased Saksamaalt, Slovakkiast, Soomest, Poolast, Lätist, Leedust ja Eestist. Eestit esindasid Viljandi klubi Tulevik, Põlva klubi Lapiti ja Kohtla-Järve klubi Kuldkaru. Kõikide klubide esindajatest said medalivõitjad.

Kuldkaru tulemusi kommenteeris nädalalehele Panorama klubi treener Timur Alihhanov.

– Viimastel võistlustel oli meie klubi esindatud viie sportlasega. Ilusat võistlust näitas Ratmir Beljajev. Oma kaalukategoorias kuni 45 kilogrammi ei jätnud ta vastastele ainsatki võiduvõimalust ja tõusis kuldmedalile. Teine kuldmedali võitja oli Vladislav Rjabtsev (kuni 80 kilogrammi). Ta esines edukalt kvalifikatsioonietapil, kus ühes kohtumises, kaotades 4:2, sooritas ta viimasel kolmel sekundil efektiivse käigu, mis tõi talle kaks punkti, napsates sellega võidu ja pääsedes finaali. Kaalukategoorias kuni 48 kilogrammi jäi kuldmedalist sammu kaugusele Kirill Buldakov. Kaks võitlust võitnud ja finaali pääsenuna tegi ta finaalmatši teisel perioodil vea, mis võttis talt võimaluse tõusta poodiumi kõrgeimale astmele, saades hõbemedali. Marat Šatalov (kuni 51 kilogrammi) võistles ringsüsteemis. Ta võitis kolmest heitlusest kahes ning ühe neist lõpetas suure ülekaaluga (skoor 12:2) ja võitis hõbemedali. Kaalukategoorias kuni 92 kilogrammi oli osalejaid vähe ja võisteldi ringsüsteemis. Meie sportlane Ilja Igitov võitis ühe võistluse ja kaotas teise, saades teise koha, – ütles Timur Alihhanov.

Spordiklubi Kuldkaru peatreener Aleksei Hapovil on hea meel, et Eesti maadlejad said taas võistelda Klaipedas toimunud turniiril, mida pole mitu aastat peetud.

– Viimati osalesime “Mūsų Viltysel” 2019. aastal, kuid tuli koroonaviiruse pandeemia ja paljud korraldajad, sealhulgas Leedu omad, olid sunnitud võistluse pausile panema. Viimastel aastatel on paljude teenuste maksumus kasvanud, mis suurendab korraldajate kulusid. Paraku pole Kuldkaru erinevalt Leedu spordiklubist suutnud kõiki oma traditsioonilisi võistlusi taaselustada. Täna saame hakkama vaid poolega varem korraldatud turniiride nimekirjast. Sponsorite arv on vähenenud. Paljud meie partnerid, kes meid aitasid, vajavad nüüd ise tuge. Seetõttu on mul tänast reaalsust arvestades väga hea meel, et meie Leedu sõbrad suutsid oma turniiri taaselustada. Jah, “Mūsų Viltysel” osalevate riikide arv on vähenenud peaaegu kahekordselt, kuid praegustes tingimustes, mil korraldajad otsustavad siiski võtta enda peale mitmeid korraldustööga seotud kohustusi, on olulisem ürituse läbiviimise fakt ja kõige olulisem on sporditraditsiooni taaselustamine, – lõpetas Aleksei Hapov, lisades, et sel spordihooajal kavatseb Kuldkaru läbi viia kaks turniiri – lastevõistlused „Kuldkaruke“ ja suuremate laste turniir „Aeg olla tugev“.

Nüüd valmistuvad Kuldkaru nooremad õpilased eelseisvateks võistlusteks Viljandis ja vanemad Eesti meistrivõistlusteks.

Ilja Telnov

Foto SK Kuldkaru

Reklaam