Kiiresti saabuv pimedus ja ebasoodsad ilmastikutingimused mõjutavad teede olukorda, vähendades nähtavust juhtidele ja tekitades ebamugavusi jalakäijatele. Küsimuse, kuidas parandada kõikide liiklejate ohutust, esitasid Kohtla-Järve lasteaia Punamütsike ühe rühma õpilased ja õpetajad. Lasteaia territooriumile kerkis ebatavaline puu – jõulupuu originaalsete helkurite kujuliste ehetega okstel ja helkurelementidega vanik. Jõulukuuse kõrval on kiri “Kanna helkurit!”.

Ebatavaline jõulukuusk tekkis tänu aktsioonile, mille korraldasid ja viisid läbi õpetajad koos Jussikese rühma lastega. Aktsiooni eesmärk on tuletada mööduvatele lastele ja täiskasvanutele meelde helkuri kandmise vajalikkust ja pimedal ajal liikumise reegleid. Jõulupuu köidab möödujate tähelepanu ning laste valmistatud helkurid tuletavad meelde vajadust helkureid riietele kinnitada.

– Oleme tänulikud Nikita Guskovi vanematele vastutulelikkuse eest, kes ideed toetasid ja pakutud variandi järgi täpselt imelise jõulupuu valmistasid. Tulevikus on plaanis kuusele anda teistsugune, traditsioonilisem välimus ning ehtida aastavahetuse kaunistuste ja aksessuaaridega, mis on samuti meie laste tehtud, – räägib Jussikese rühma õpetaja Svetlana Podtsepaeva. Ta tuletas meelde, et helkur aitab vaid siis, kui see on kinnitatud vastavalt standarditele ja on nähtaval kohal.

Lapsed hoolitsevad oma kuuse eest ja jalutuskäigu ajal puhastavad selle ümbrust, pühivad lund “okstelt”, uurivad ja arutavad kuuse ehteid ning näitavad üksteisele ka helkureid riietel.

Panorama

Reklaam