Kohtla-Järve Kultuurikeskus alustas aastavahetust noorimate artistide suure festivaliga. 6. jaanuaril toimus keskuse laval laste uusaastaetendus, millest võtsid osa tantsurühmade Viis Tähte, Rütm, Zagadka ja vokaalstuudio Kelluke noored kasvandikud.

Festivali “Väikelaste show” («Шоу малышей») ajalugu sai alguse 2000. aastate keskel ja aastaid korraldas seda igal aastal Kultuurikeskus. Kuid mingil hetkel pandi traditsioon pausile. Selle taaselustas alles eelmisel aastal kollektiivi Rütm juht Inna Vassiljeva. Tema arvates on väga vähe festivale, kus saavad esineda vaid väikesed lavakogemuseta lapsed.

– Varem olid paljud arvamusel, et lapsed tuleks ringidesse panna umbes kuueaastaselt, kui lapsel on juba ettekujutus teiste lastega rühmas koos tegutsemisest. Nüüd on mõned õpetajad valmis õpetama lapsi, kes on alles nelja- ja mõnikord isegi kolmeaastased. Meie kollektiivis on ka lasteaiaealised lapsed. Tuleme toime, aga lapse lavale toomiseks ei piisa ainult ühtede pingutusest. See on koreograafi ja vanemate ühistöö. Selle töö tulemus on see, et täna näeme kultuurikeskuse laval nii palju lapsi, saame koos rõõmustada nende esimeste võitude üle. Ja me ei räägi auhinnalistest kohtadest, – ütleb tantsurühma Rütm juht Inna Vassiljeva. – Anname lastele võimaluse lavale minna ega oota neilt keerulisi numbreid, samuti ei sea me endale ülesandeks välja selgitada parimaid ja jagada auhindu esimese, teise või kolmanda koha eest. Nõustuge, raske on ette kujutada väikest last, kellele pärast esinemist ütlevad võõrad täiskasvanud, et ta sai kolmanda koha. Milleks? Lastel jääb veel aega võistlustel osalemiseks ning “Väikelaste show” on lavalemineku rõõm ja esinemissoov. Isegi kui kõik veel ei õnnestu, mõni liigutus läheb sassi, mõni unustab laulu sõnad ära, aga peamine on, et kõik osalejad lavalt rõõmsalt lahkuksid, – lõpetas koreograaf.

Kohtla-Järve Kultuurikeskuse korraldatud festivalist võttis osa ligikaudu 70 last. Projekti toetas Coca-Cola HBC Baltics, kes andis ka auhinnad.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam