Esimest korda üle aastate toimusid Kohtla-Järve Jäähallis rahvusvahelised iluuisutamisvõistlused. Kohtla-Järve iluuisutamisklubi Ice-Way korraldatud esimesel Wiru Cup turniiril osales ligi sada sportlast Eestist ja Leedust. Need võistlused olid esimesed, mis  peeti Kohtla-Järvel iluuisuklubide tegevust koordineeriva Eesti Uisuliidu (EUL) egiidi all.

27.-28. jaanuaril toimunud turniiril osalesid A, B ja amatööride klassides esinevad uisutajad. Lisaks on igas klassis erinevad vanuserühmad.

Ida-Virumaad esindasid toimunud turniiril kolm klubi: Narva Iluuisutamise Klubi Pääsuke, Uisuklubi Diana ja Kohtla-Järve Iluuisutamisklubi Ice-Way.

Spordiklubi Pääsuke kasvandikud saavutasid auhinnalisi kohti. “Intermediate Novice“ kategoorias tuli pronksmedali võitjaks Apollinaria Hlebodarova. Kategoorias “Pre Young” (2011-2012) võitis Karina Šilovskaja. “Pre Young” (2013) kategoorias saavutas Darja Bojartšuk teise koha. Kategoorias “Pre-Chicks” grupis C võitis tüdrukutest Alisa Vinogradova ja poistest Aleksandr Roop.

Kohtla-Järve klubi Diana oli esindatud viie inimesega. Klubi medalikogu õnnestus täiendada kahe auhinnaga – ühe hõbe- ja ühe pronksmedaliga. Kategoorias “Chicks C Girls” saavutas teise koha Vlada Korž ja kategoorias “Novice B Girls” saavutas Kristina Trebesova kolmanda koha.

Ice-Way klubi õpilased võitsid kolm auhinda. Neil on kaks kuldmedalit ja üks hõbe. Ice-Way tulemusi kommenteeris klubi juhatuse liige Jelena Derbneva.

– Võistlustel osales kümme meie sportlast. Meil on väga hea meel, et lisaks auhindade võitmisele õnnestus mitmel meie kasvandikul püstitada isiklikke rekordeid. “Chicks C“ kategoorias saavutas esikoha Katariina Metsla ja kategoorias  “Springs “ sai kuldmedali Laura Pill. Kategoorias “Basic Novice” võitis teise koha Ksenia Šubina. Arina Rajanok astus esmakordselt jääle kavaga grupis “Pre-Young” (2013 ja nooremad). Ja Jevgenia Saar täitis oma unistuse ja esitas kava täiskasvanud harrastajate kategoorias.

– Organisatsioonilisest vaatenurgast, mida on saavutatud ja millega tuleb veel tööd teha?

– Võistlus pole veel lõppenud, kuid oleme juba hakanud saama tagasisidet sportlastelt ja treeneritelt. Paljud esinesid Ida-Virumaa jäähallis esimest korda ja mõned külastasid meie piirkonda esimest korda. Osalejatele meeldis meie uuendatud jäähall. Nad esinesid hästi valgustatud jääväljakul ja jäid jää kvaliteediga rahule. Teame, et linna jäähalli rekonstrueerimisel on tehtud palju tööd, tänu millele saab seal nüüd korraldada vabariikliku ja rahvusvahelise tasandi võistlusi. Wiru Cupi pidasime esimest korda, meie jaoks oli nii mastaapse turniiri korraldamine täiesti uus kogemus. Kuna mõned ürituse korraldamise peensused olid meie jaoks uued, olime esimestel tundidel pärast turniiri algust kõik väga mures ja närvis. Kuid kogunes usaldusväärne mõttekaaslaste meeskond, mille iga liige püüdis näidata parimat tulemust ja aidata ühist asja. Korraldati videoülekanne. Tehnika oli renditud, kuid operaator oli meie inimene, muusika eest vastutas veel üks mõttekaaslane.

– Jelena, kas Wiru Cupiga on mingeid plaane?

– Ideid ja plaane on meil palju. Meie turniir näitas, et Kohtla-Järvel saab suuri võistlusi pidada. Kui rääkida unistustest, siis publiku jaoks oleks võimalik paigaldada saali suur LED-ekraan, millele kuvataks mitte ainult suuremat kujutist esinevast uisutajast, vaid ka hinded.

Jelena Derbneva tänas kõiki, kes turniiri korraldust toetasid ja sportlasi rõõmustama tulid.

Wiru Cupi külastas Eesti iluuisutaja Aleksander Selevko, kes võitis jaanuaris Leedus Kaunases iluuisutamise Euroopa meistrivõistlustel hõbeda. Aleksandri saavutust võib julgelt nimetada ajalooliseks, sest varem polnud ühelgi Eesti iluuisutajal õnnestunud täiskasvanute tiitlivõistlustel medalit võita. Aleksander tuli Kohtla-Järvele sportlasi ja korraldajaid toetama. Tema hinnangul on selliste võistluste läbiviimine, millel saavad osaleda nii harrastussportlased kui ka kogenumad uisutajad, ülimalt vajalik.

Wiru Cupi turniiri idee tekkis Ice-Way klubi meeskonnal aastaid tagasi, kuid enne liuvälja renoveerimist oli rahvusvahelise tasemega võistluse korraldamine võimatu, kuna vana jääväljaku suurus ei vastanud kaasaegsetele nõuetele. Pärast 2022. aasta kevadel valminud remonti on kohalikel spordiklubidel võimalus oma ideid ellu viia ja suurvõistlusi koduväljakul pidada.

Järgmiseks suuremaks spordisündmuseks linna jäähallis on naiste jäähoki MM kolmandas divisjonis, mis toimub järgmisel kevadel.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam