Juba kolmandat aastat toimus riigi eri paigus üritus “Eesti Suurim Süda”. Traditsiooniliselt Püha Valentini päeva ehk sõbrapäeva eelõhtul toimunud algatusest võttis osa üle 5000 inimese. Eesti suurima südame moodustasid tänavu Rapla elanikud.

Teine, sõbrapäevale pühendatud üritus toimus samal päeval Kultuurikeskuses. Pidulikul kontserdil osalesid vokaalstuudio Kelluke ja tantsurühm Rütm.

Tänavu, 11. veebruaril, toimus aktsioon 35 erinevas kohas. Paljud omavalitsused on oma eeskujuga tõestanud, et paikkonna suurus ei garanteeri võitu, kõige tähtsam on elanike valmisolek, vaatamata pakasele, erinevates algatustes kaasa lüüa, eriti massiüritustes värskes õhus. Eesti suurim süda moodustati Raplas, kus südamesse kogunes 368 inimest. Teise koha saavutas Tartu, kus projektis osales 302 inimest. Esikolmiku lõpetas üliõpilaslinnast vaid veidi alla jäänud Pärnu, siia otsustas oma südame ehitada 298 inimest. Võru elanikud veebruari pakast ei kartnud ja südame loomisel osales 236 inimest. Ja kuigi mullust edu korrata ja võidukat tiitlit Kohtla-Järvel säilitada ei õnnestunud, moodustati Ida-Virumaa suurim süda just põlevkivi pealinnas. Ahtme väljakule tuli võidu nimel osalema 235 linlast, see osavõtjate arv tagas Kohtla-Järve “südamele” viienda koha. Jõhvi vallas toetas algatust 183 ja Narvas 139 huvilist.

Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo õnnitles eelseisva püha puhul Ahtme väljakule kogunenud linlasi ja külalisi naabervaldadest. Pärast linnapea kõnet kutsusid ürituse võõrustajad, Ahtme klubi direktor Natalja Šabartšina ja linna noortekeskuse juhataja Alissa Linter, külalised soojendusele, mille viis läbi fitness-instruktor Ilona Maharramova.

Pärast soojendust linlased rivistusid ja moodustasid esmalt suure ringi. Niipea kui vabatahtlik Andrei Orlov oma “linnu” taevasse saatis, asusid juhid tuginedes drooni kaamerast telefoniekraanile tulevale pildile linlasi ühes või teises suunas suunama, moodustades südame kontuuri. Külma käes selle tegemine ei osutunud just kõige kergemaks, kuid paari minuti pärast hakkas algselt nooleotsa meenutav kujund juba sujuvamaid kurve võtma. Peagi oli südame kuju juba telefoniekraanil äratuntav.

Flash mob’is osalesid ka Kohtla-Järve Noortevolikogu liikmed Mario Polshin ja Daria Nigul.

Mario: – See aktsioon on väga lahke, seega tulime täna rõõmuga koos Kohtla-Järve elanikega Eesti suurimat südant looma!

Daria: – Meie, noorteparlamendi liikmed, otsustasime mitte kõrvale jääda ja tulime korraldajatele osalejate registreerimisel abiks.

– Mida sümboliseerib teie jaoks kuupäev 14. veebruar?

Mario: – See on päev, mil saad sõbrale öelda “aitäh, et oled olemas”.

Daria: – Nõustun Marioga. See on õige päev, et veeta aega sõpradega ja näidata, kui olulised nad sulle on.

Aktsioonis osalejad ei kiirustanud vaatamata külmale lahkuma ka pärast flash mob’i lõppemist. Teega soojendanud ja maiustusi maitsnud linlased jätkasid suhtlemist, ühispiltide tegemist ja talveilu nautimist.

JJ-Street Tantsukooli koostöös kohalike omavalitsustega korraldatud projekt “Eesti suurim süda” toimus esimest korda 2022. aastal. Seekord osales viieteistkümnes paikkonnas toimunud flash mob’idel üle tuhande inimese. Eelmisel aastal otsustas osaleda 3701 eestlast, kelle loodud südamed ehtisid linnaväljakuid, jalgpalliväljakuid ja parke 27 linnas ja alevis.

Mõni tund hiljem, kell kaks päeval, algas Kultuurikeskuse laval kontsertprogramm, esinesid vokaalstuudio Kelluke ja tantsurühm Rütm.

Kingituseks kontserdile tulnud linlastele valmistasid esinejad kava, mis koosnes nii rütmikatest kui ka lüürilistest armastuse lauludest. Mitte vähem suurejooneline oli juba esimestest sekunditest Rütmi kaasahaarav esitus.

Pühade eel õnnitlesid kontserdil osalejad mitte ainult kõiki saali kogunenuid, vaid meie nädalalehe vahendusel ka neid, kes erinevatel põhjustel üritusele tulla ei saanud.

Julia Rjazantseva, tantsurühmade Rütm ja Viis Tähte koreograaf: – Soovin kõigile tõelist ja siirast armastust, vastastikkust mõistmist. Soojad tervitused mu abikaasale! Ma armastan sind, ma armastan oma õpilasi!

Kamilla Zazõkina, vokaalstuudio Illusio solist: – Sel pühal tahan soovida kõigile armastust, mõistmist, head tuju ja positiivseid emotsioone!

David Kogan, vokaalstuudio Illusio solist: – Soovin teile õnne, rõõmu, tervist, armastage oma kaaslast, pidage meeles, mis on armastus. Hinnake seda.

Ilja Telnov

Autori foto

Andrei Orlovi aerofoto

Reklaam