Eesti Vabariigi aastapäeva eel toimus Kohtla-Järve Ahtme Kunstide Kooli kontserdisaalis pidulik kontsert, millel esinesid noored muusikud koos õpetajatega.

– Juba aastaid oleme korraldanud Eesti Vabariigi aastapäeva auks üritusi – see on meie traditsioon, – ütles Ahtme Kunstide Kooli direktor Jana Unt nädalalehele Panorama. – Eriti meeldiv on, et publik toetas meie noori artiste tormilise aplausiga ja kontserdile tuli palju vanemaid, kes pärast kontserti tänasid imelise esituse eest – väga ilus kontsert oli. Mängiti peamiselt eesti heliloojate muusikat.

Viiuldaja Nikolai Tokminesitas Raimond Valgre loo “Mul meeles veel” (õpetaja Maria Bakejeva, kontsertmeister Valeri Antonov) ja pianistina William Gillocki “Sarabande” (õpetaja Natalja Antropova), pianist Emilia Lebedeva esitas Heino Lemmiku “Tiina” (õpetaja Svetlana Nikitina), organist Milana Matrosova esitas Tuuliki Jürjo “Meloodia” (õpetaja Svetlana Kekiševa), kitarristid Vjatšeslav-Vladislav Vedinov esitasid Peeter Printsi “Jõe ääres” (õpetaja Juri Klebanski) ja Erik Haltsonen esituses Vaido Petseri “Filmi lõpp” (õpetaja Aleksandr Lobanov). Võlus ka rahvapilliansambli esituses “Mere pidu” (õpetaja Anna Tarasovskaja).

Erilise hõngu tõid kontserdikavasse koorid – kõik neli, mis loodi siin mitu aastat tagasi ja väga edukalt: kolm neist osalevad laulupidudel Tallinnas. Lastekoori esituses kõlas lugu “Majake mere ääres” (õpetaja-dirigent Olga Portnova, kontsertmeister Svetlana Kekiševa), noorema koori esituses “Mul on maja” (õpetaja-dirigent Olga Portnova, kontsertmeister Svetlana Nikitina), poistekoori esituses “Laul Virumaast” (õpetaja-dirigent Olga Portnova, kontsertmeister Svetlana Kekiševa), ettevalmistuskoori esituses “Eesti, Eesti” (õpetaja-dirigent Olga Portnova, kontsertmeister Svetlana Nikitina).

Kontserti juhtis õpetaja Aino Šljahhina.

Antonina Vaskina

Reklaam