Kohtla-Järve Spordikeskuse saalis toimus kodanikuaktivisti ja spordiveteranide ühenduse esimehe Boriss Klubovi initsiatiivil korraldatud võistlus “Kas tahame olla terved?”. Eelkõige vanematele inimestele mõeldud võistlusel osalesid ka nooremad aktiivse elustiili austajad.

Esimestel spordiveteranide mängudel said osalejad demonstreerida oma osavust, täpsust, vastupidavust ja rõõmsameelsust: tuli kiiresti läbi rõngaste ronida, pall väravasse lüüa, korvpallirõngasse visata või pulgaga triblada ning kasutada seda ka sihtmärkide tabamiseks.

– Viisime läbi esimesed mängud ja plaanime neid korraldada kord kuus. Loodame, et sporditraditsioon juurdub, – ütleb võistluse korraldaja Boriss Klubov. – Järgmistel võistlustel on ka teisi spordialasid ning programm on erinev ja sõltub aastaajast ja ilmast.

– Kas järgmise võistluse kuupäev on juba teada?

– Kuupäev sõltub sellest, millal saal vaba on. Aga püüame võistlusest ette teatada. Võin öelda, et järgmised mängud toimuvad 4. märtsil, – jagas Boriss Klubov rõõmsat sõnumit.

Vastavalt võistlusmäärusele oli ette nähtud mitu vanusekategooriat: 25-39 aastat, 40-55, 56-65 ja 65+.

Võistlusest ei jäänud kõrvale ka linna juhtkond. Osalesid Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo, haridus- ja kultuurivaldkonna abilinnapea Deniss Šalkauskas, linnavalitsuse sekretär-asjaajaja Kätly Võsu ja linnavalitsuse spordi peaspetsialist Mihkel Kurg.

Boriss Klubovi sõnul on tema kui korraldaja jaoks oluline mitte ainult linnavalitsuse valmisolek ja soov rahvaalgatusi toetada, vaid ka linlaste huvi spordikultuuri arendamise vastu, linlased näitasid oma täielikku toetust. Ilma reklaamikampaaniata kogunes vajalik arv osalejaid piisavalt kiiresti – võistlema asus 6 võistkonda, millest igaühes oli neli põhiosalejat ja üks varu.

Pärast võistluse lõppemist sai Boriss Klubov mõnelt üritusel osalejalt tagasisidet:

„Sport pakub meile liikumismaailma, kirgede ja võitluse rõõmsaid hetki. Sellised stardid on tervisliku eluviisi profülaktika”, – ütlesid naiskondade liikmed Anna Fedjajeva, Alisa Korepanova ja Marina Soboleva.

“Mõnikord võib mõne inimese suust kuulda, et nad “harjutavad” tööl vahetuse ajal nii palju, et neil pole sportimiseks jaksu. Muidugi tahaks pärast tööd istuda ja lamada, kuid see pole keha tegelik vajadus, kuna väsinud lihaste taastamiseks pole vaja puhkust, vaid väikest koormust. Mõõdukas treening hoiab ära keha enneaegse kulumise”, – leiab ühe meeste meeskonna kapten, mitmekordne jõutõstmise maailmameister Sergei Dermeljov.

«Kahjuks alahindavad tänapäeval paljud noored kehalist kultuuri. Nad elavad istuvat eluviisi, neil on halvad harjumused ja neid ei näe jalgpalli- ega jääväljakutel. Sellise elustiili juures tekib nõiaring, mida on väga raske murda. Inimene lihtsalt ei taha midagi teha, füüsiline treening ei paku rõõmu. Seetõttu on väga oluline mitte lõpetada enda heas vormis hoidmist”, – jagas arvamust võistlusel osaleja Arkadi Matusevitš.

“Vaevalt tasub kellelegi tõestada, et sport viib kurbadest mõtetest kõrvale, maandab stressi, parandab tervist ja liidab inimesi. Ootan väga järgmisi mänge”, – sõnas veteranide jalgpallikoondise kapten Pavel Lukjanov.

Ühte meeskonda juhtinud Henri Kaselo jagas pärast võistlust oma muljeid nädalalehele Panorama:

– Täna toimusid toredad võistlused, millest võtsid osa paljud seeniorid, spordiveteranid, aga ka nooremad linlased. Selle ürituse algatajaks oli varem selles spordikeskuses töötanud Boriss Klubov. Ta oli ja on aktiivne avaliku elu tegelane, spordile pühendunud mees. Boriss tuli suurepärase algatusega ja plaanime neid võistlusi ka edaspidi korraldada. Meil on hea meel, kui Boriss nõustub seda spordiliikumist juhtima. Olen kindel, et järgmine kord tuleb rahvast veelgi rohkem, – võttis Henri Kaselo ürituse kokku.

Võistluse tulemuste põhjal selgitati välja parimaid tulemusi näidanud võistkonnad. Naiste võistkondadest saavutas esikoha Anna Fedjajeva võistkond, teisele kohale tulid Alisa Korepanova eestvedamisel esinenud osalejad. Meestest näitas parimat tulemust Pavel Lukjanovi võistkond, teise koha sai Sergei Dermeljovi ja kolmanda Arkadi Matusevitši võistkond. Osalejad said linnavalitsuselt auhinnad.

Ilja Telnov

Foto Igor Parv

Reklaam