Esmaspäeval, 4. märtsil, toimusid Kohtla-Järve Spordikeskuse saalis teised spordiveteranide sportmängud “Kas tahame olla terved?”. Nendest võtsid osa nii vanemad ja pensioniealised kui ka nooremad inimesed.

Kohtla-Järve spordiveteranide mängude teises voorus võistles viis võistkonda – kolm meeste ja kaks naiste. Igas võistkonnas osales viis inimest. Seekord saalihokile pühendatud võistluse korraldaja oli spordiveteranide ühenduse esimees Boriss Klubov.

– Olen nende võistluste ideed hoidnud juba mitu aastat. See võib mõnele tunduda kummaline, aga sain oma idee realiseerida alles nüüd, linna praeguse juhtkonnaga. Algatust toetasid teist mängu järjest oma kohaloleku ja osalusega linnavalitsuse töötajad, kelle esindusmeeskonda juhtis linnapea Henri Kaselo, – räägib Boriss Klubov.

– Härra Klubov, mida on Teie arvates vaja teha, et tänu Teile tekkinud traditsioon ühel hetkel ei hääbuks? Miks Te seda teete?

– Nooruses võistlesin palju, võimud toetasid mind, nii et nüüd tahan ühiskonnale midagi tagasi anda, seda enam, et jõudu jätkub. Aga! Olen pensionär, võimalused on piiratud. Ainus, mida saan kasutada, on isiklik aeg sõpradele, sõprade tuttavatele helistamiseks, et neid võistlustele kutsuda. Plakatite postidele panemine on kahtlane mõte. Seetõttu on väga oluline, et algatust toetavad linna juhtkond, kodanikud ja sotsiaalmeedia. Sellised rahvaprojektid tõmbavad inimesi ligi. Näiteks selles, et teine võistlus toimus kõrgel hindamistasemel, võlgneb turniir palju Slaavi Põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja Valeri Ivanovile, kes mitte ainult ei selgitanud osalejatele kõiki reegleid ja jälgis nende täitmist, vaid hoolitses ka spordivarustuse eest. Võin öelda, et hetkel saame vähesega hakkama, aga kui võistlust edasi arendada, siis välisest abist ei keeldu, – ütles Boriss Klubov.

Võistluse tulemuste järgi saavutas esikoha jalgpalli veteranide võistkond Keemik, kuhu kuulusid Vladimir Nemtsov, Valeri Pešin, Igor Emiljanov, Roman Lalaev ja Diana Kallas. Kogutud punktide arvult saavutas teise koha Kohtla-Järve Linnavalitsuse võistkond, mille au kaitsesid Henri Kaselo, Deniss Šalkauskas, Kätly Võsu, Elena Scharonberg ja Erika Ilus. Kolmanda koha saavutas Estonia kaevanduse pensionil kaevurite võistkond, mida esindasid Sergei Dermeljov, Boriss Klubov, Andrei Grištšak, Igor Poljakov ja Arkadi Matusevitš. Saalihokiturniiri parimad mängijad olid: Deniss Šalkauskas (linnavalitsuse meeskond) ja Anna Fadejeva (Grand Pro Everesti meeskond).

Spordiveteranide kolmandad mängud toimuvad esmaspäeval 8. aprillil.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam