5. – 6. märtsini peeti Otepääl erivajadustega laste olümpiamängud. Rahvusvahelistel võistlustel osales 150 sportlast Leedust, Lätist ja Eestist. Kohtla-Järvet esindasid Maleva Põhikooli ja Ahtme Põhikooli võistkonnad. Võistluse tulemusena saavutas Kohtla-Järve võistkond auhinnalisi kohti.

Spordipeo pidulik avamine toimus Otepää vallamaja ees, kus kõiki osalejaid tervitasid valla spordinõunik Ago Arro ning Politsei- ja Piirivalveameti Lõuna prefektuuri Kagu politseijaoskonna juht Tamar Tamm. Tehvandi suusastaadionil võtsid sõna Haridus- ja Teadusministeeriumi esindaja Madli Purge ning Tehvandi Spordikeskuse tegevjuht, endine tippsuusataja Jaak Mae.

Noored suusatajad võtsid osa 100 ja 500 meetri, 1, 2 ja 3 kilomeetri startidest ning teatejooksudest.

Kohtla-Järve sportlaste tulemusi kommenteeris lastega kaasas olnud Maleva Põhikooli eriklassi klassijuhataja Sergei Novikov.

– 4×500 meetri segateatejooksu tulemuste põhjal tulid Kohtla-Järve õpilased võistluse kuldmedalile. Parimaid isiklikke tulemusi näitasid hõbemedali võitnud Vadim Baranov ja pronksmedali võitnud Nikita Petrjakov. Ilma ja rajaga vedas meil väga. Suusarada oli ette valmistatud laitmatult ja professionaalselt, mis võimaldas noortel end tõestada, – rääkis Sergei Novikov.

Lisaks võistluslikule osale ootasid olümpiaadil osalejaid meistriklassid, win-win loterii ja spaakülastus.

Ilja Telnov

Foto eraarhiivist

Reklaam