Juba kolmandat korda tõstis Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskus iga-aastasel festivalil Hea tuju päev mitte ainult paljude valla elanike, vaid ka naabervaldadest tulnud külaliste tuju.

Pühapäeval, 24. märtsil, oli muusikaväljakul rahvarohke ja kärarikas – Kontserdimaja lähedal asuval väljakul toimus ebatavaline festival, millest sai lühikese ajaga tõeline perepidu. Koroonaviiruse pandeemia ajal algatatud meelelahutusürituse peamine eesmärk oli luua kõigile kohaletulnutele hea tuju. 2022. aastal, kui veel perioodiliselt kehtisid piirangud ja siseruumides polnud võimalik suuri üritusi läbi viia, oli tänavaruumi kasutamine alternatiivina siis täiesti loogiline lahendus. Ja kuigi esimene Hea tuju päev toimus veebruaris tuisu ajal, kogunes ka siis piisavalt palju rahvast, et kindlalt väita: “Traditsioon jätkugu!”

Sel aastal polnud vajadust pidada üritust niigi sündmusterohkes veebruaris ja korraldajad nihutasid ürituse märtsi teise poolde, mil tuisu tõenäosus on väike.

Eesti ilm, justkui omaenese hallusest väsinud, jagas linlastele heldelt esimest kevadsoojust. Päike valgustas eredalt muusikaväljakut, kus kell 12 päeval algas meelelahutusprogramm. Siin esinesid Kultuuri- ja Huvikeskuse loomingulised kollektiivid, kes avaldasid publikule muljet oma sära ja rõõmsameelsusega. Keskuse töötajad viisid kokkutulnutega läbi võistlusi, kus kõik said proovile panna oma osavuse, taiplikkuse ja oskuse töötada meeskonnas.

Kõige väiksemate külaliste rõõmuks paigaldati batuut ja atraktsioonid ning Kontserdimaja lähedal oli ka miniloomaaed, kus ei saanud mitte ainult parte, kitsi, küülikuid ja muid karvaseid ja sulelisi vaadata ja paitada, vaid ka toita. Spordisõbrad said mõõtu võtta hokilahingutes, panna täpsust proovile vibulaskmises või külmrelvi heites. Julgemad said katapuldist laengu välja lasta. Nagu ikka, tutvusid nii lapsed kui täiskasvanud suure huviga päästjate varustusega, kes leidsid professionaalsuselt ühise keele nii kõiki konkse ja kange katsuda soovivate lastega kui ka vanemate linlastega, olenemata viimaste emakeelest.

Programmi üks oodatumaid osi oli hiiglasliku robot-transformeri ilmumine. Ja kuigi animaator tuli välja Megatroniks (Transformerite universumi peamiseks negatiivseks tegelaseks) riietatuna, tervitasid lapsed peol osalejat soojalt ja vaatasid suure huviga lõbusalt kõndivat kolmemeetrist robotit. Tallinnast saabunud Megatron osutus mitte ainult heatujuliseks, vaid ka rütmilise tantsu armastajaks ning võitis hetkega publiku tähelepanu, kes fantastilise hiiglasega kohe kaasa tantsima asus.

Teiseks ürituse pärliks oli Eestis ja kaugemalgi kuulsa originaalžanri kunstniku Rocki (Rocki Magic) särav etteaste. Programmi “Õhufantaasia” esitlenud särav võlur ei köitnud mitte ainult lapsi, vaid võlus ka täiskasvanuid, kes ei püüdnud etenduse ajal oma emotsioone ohjeldada ja nagu lapsed, naeratus näol, jälgisid rõõmsameelse artisti esinemist. Ja artist omakorda kinkis publikule heldelt mitmesuguseid õhupallifiguure. Rõõmsa võluri etteaste lõpuks nägi kogu väljak välja nagu muinasjutuline lagendik, kus võis näha erinevas suuruses värvilisi lilli.

Küsimusele, milles peitub võluri edu saladus, vastas Rocki, et iga esinemise aluseks on siiras armastus oma töö vastu ja usk sellesse, mida ta teeb.

– Iga üritus algab piduliku tundega südames. Minu kui võluri põhiülesanne on teha kõik võimalik, et täiskasvanud publik sukelduks minu esinemise ajal lapsepõlve. Lastele püüan anda usku imedesse.

– Rocki, Hea tuju päev on üsna noor sündmus ja pole seotud ühegi konkreetse kuupäeva või sündmusega. Selle eesmärk kõlab võimalikult lihtsalt: hea tuju nimel. Kui sageli peaks Teie arvates selliseid üritusi korraldama?

– Usun, et sellist teraapiat tuleks läbi viia iga päev, kuid kuna see on võimatu, vastan: nii sageli kui võimalik! Mida rohkem naeratame, seda eredamalt paistab päike, – lõpetas kunstnik.

Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskuse ühed ürituste juhid, kelle häält valla ja teiste linnade elanikud kõlaritest kuulsid, on Anna Maskajeva ja Urmas Laada. Festivaliga Hea tuju päev saabus aga veel üks hea traditsioon – sel päeval tegutseb meelelahutajatena uus põlvkond noorsootöötajaid. Möödunud kahel aastal oli ürituse hääleks Antonina Lattu ning sel aastal juhtis üritust Jõhvi noortekeskuse uus direktor ja Kultuuri- ja Huvikeskuse noorteteatri juht Anastassia Nikolajeva. Publikuga aitasid noorel spetsialistil töötada teatristuudio noored artistid, keda võis ära tunda meigi ja klouni nina järgi, aga ka Kultuuri- ja Huvikeskuse meeskond.

– Alati on väga tore laval näha neid, kes õpilastena ja üliõpilastena meie keskuses käisid. Tänaseks on nad juba täiskasvanud ja saavad ise publikuga töötada, minnes kergelt üle vene keelelt eesti keelele ja vastupidi. See, et selline järjepidevus toimub, tähendab, et me tegime ja teeme kõik õigesti. Täna on meil linnas noored spetsialistid, kes nagu meiegi armastavad oma tööd ja lähevad hea meelega lavale. See motiveerib meid edasi liikuma ja arenema, – ütles Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskuse loomejuht Anna Maskajeva.

Kalendrikevad on juba saabunud, kuid kliimakevad tuleb veidi hiljem. Üritusel saadud positiivne meeleolu on nagu vitamiiniannus, mis aitab sooja ootamise aega mööda saata.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam