Eesti üks suuremaid sportaeroobika klubisid Kohtla-Järve Spordiklubi Fööniks on taaskord selle spordiala austajatele oma saavutustega muljet avaldanud. Seekord üllatasid Kohtla-Järve võimlejate tulemused Portugalis peetud rahvusvahelistel võistlustel isegi nende treenereid.

20. – 24. märtsini peeti Portugalis Cantanhedes sportaeroobika rahvusvahelised võistlused, millest võtsid osa 18-aastased ja vanemad sportlased. Samuti toimus rahvusvahelise spordiürituse raames noorematele võimlejatele mõeldud Cantanhede International Open, kus osalesid Austraalia, Aserbaidžaani, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Kasahstani, Mehhiko, Hiina, Kreeka, Slovakkia, Hispaania, Ukraina, Soome, Leedu ja Eesti sportlased. Võistluse tulemusena tõid Tatjana Semtšenkova ja Anastassia Ippolitova käe all treenivad klubi Fööniks õpilased koju muljetavaldava medalisaagi.

– Meie sportlased esinesid võistlustel edukalt ja oleme treeneritena nende üle väga uhked, – ütleb treener ja Spordiklubi Fööniks juht Tatjana Semtšenkova. – Osalesime Cantanheadi võistlusel kolmandat korda. Seekord osalesid nii kõrgetasemelistel võistlustel lapsed vanuses 9-11, 12-14 ja 15-17 aastat. Paljude jaoks oli see esimene kord Eestist nii kaugel peetavatele võistlustele minna. Koos sõiduga kestis reis 8 päeva ja seda vanemate toeta. See polnud kerge väljakutse, ka emotsionaalselt. Aga meie sportlased tulid sellega toime ja näitasid häid tulemusi.

– Kas teie sportlaste tulemused tulid üllatusena?

– Meie arvates olid kõige märkimisväärsema tulemuse omanikud vanusekategoorias 15-17 aastat esinenud tüdrukud, kes võitsid Aerostep kategoorias esikoha. Nende võit oli meile kõigile šokk. Kogu ettevalmistusega seadsime eesmärgiks jõuda finaali ja kui eesmärk oli täidetud, siis ütlesime tüdrukutele, et ärgu finaali pääsemisest kellelegi räägitaks. Teine treener Anastassia ja mina ei kirjutanud sotsiaalvõrgustikesse midagi…

– Miks?

– Kartsime ära sõnuda. Jutt on ju väga suurtest võistlustest, millel osalevad igal aastal sportlased mitte ainult Euroopa riikidest, vaid ka väga eksootilistest riikidest. Ja kui me oleme Läti, Leedu ja Poola iluvõimlejate tehnikaga enam-vähem tuttavad, siis siin ei teadnud me vastastest praktiliselt midagi. Seetõttu püüdsime vaba aega kasutada mitte ainult taastumiseks, vaid ka selleks, et saada aimu meist kaugemate riikide võimlejate ettevalmistuse tasemest. Kui võistlesid vanemad võimlejad, siis meie sportlased jäid saali. Ja kuigi meid valdasid emotsioonid, saime aru, et me pole ekskursioonil ja peame meie vastastele, olgu nad kui tahes tugevad, demonstreerima kõiki omi oskusi, mida meie õpilased ka tegid, – lõpetas Tatjana Semtšenkova.

Noorte klassis AD (15-17-aastased) võitsid kuldmedalid meeskonnatööd ja individuaalset meisterlikkust demonstreerinud Milena Kazatšenko, Aleksandra Kuusmaa, Adely Tarum, Alisa Brenkina, Arina Novožilova, Elis Kuzmina, Margarita Martonova ja Dana Mitrovskaja. AD klassis esinenud 12-14-aastaste sportlaste seas näitasid teist tulemust ja tulid võistluse hõbemedalile Darja Tsoi, Alisa Karimova, Arina Morozova, Milana Kolomõtseva, Victoria Primak, Nikol Soon, Jaroslava Bardina ja Angelina Polevikova.

Vanusekategoorias 9-11 aastat esinenud Nelly Salumets, Emilia Kokoreva ja Vasilissa Kokšarova näitasid meisterlikkust ja vastupidavust, saavutasid esikoha kolmikus ning samuti näitasid koos Elizaveta Volkova ja Ksenia Vassiljevaga parimat tulemust rühmade etteastetes.

Ilja Telnov

Foto SK Fööniks

Reklaam