15. – 21. aprillini peeti Koperis Sloveenias, mitte kaugel Triestest Itaalias, ITFi Euroopa meistrivõistlused taekwondos. Eesti koondis suutis meeskondlikus arvestuses oma tulemust parandada ja tõusis kolm kohta 10. kohalt 7. kohale.

ITF-i taekwondo Euroopa meistrivõistlustel osales tänavu üle tuhande sportlase 32 riigist. Eesti koondist esindas 30 sportlast, 7 treenerit, 2 kohtunikku ja 1 meeskonnajuht. Rahvusmeeskonda kuulusid ka kaks Kohtla-Järve klubi Tekken sportlast.

Eesti koondise ja Tekkeni esindajate tulemusi kommenteeris klubi juhataja ja treener Maksim Dmitrijev.

– Eesti koondis võitis üksteist medalit: kolm kulda, kolm hõbedat ja viis pronksi. Kuni 47-kiloste täiskasvanute seas sparringus võistelnud Tekkeni klubi õpilane Maria Vorobjova alistas eelkohtumistes Belgia sportlase, kuid kaotas minimaalselt ühe-kahe punktiga Ukraina ja Kreeka sportlastele. Kahjuks ei võimaldanud see tal grupist lahkuda ja medalitele heidelda. Mina võistlesin veteranide vanusekategoorias tul distsipliinis ja võitsin kolmanda koha. Paraku kaotasin poolfinaalis Walesi sportlasele, kes tuli lõpuks tšempioniks, – ütles Maksim Dmitrijev. Ta avaldas tänu Eesti Taekwondo Liidu president Mihhail Kõlvartile ja peasekretär Ilona Uzlovale reisi ettevalmistamise ja korraldamise eest ning tänas ka Kohtla-Järve Linnavalitsust ja Mustvee Vallavalitsust aastatepikkuse toetuse eest.

Võistkondlikus arvestuses saavutas esikoha Kreeka võistkond. Teist ja kolmandat kohta jäid jagama Ukraina ja Bulgaaria võistkonnad.

Ilja Telnov

Foto eraarhiivist

Reklaam