Millises seisukorras on linna teed, millised igud on ige probleemsemad ning milliseid remonditöid tehakse praegu ja plaanitakse esolevaks aastaks, sellest ja paljust muust rääkis dalalehele Panorama Kohtla-rve Linnavalitsuse arengu- ja majandusvaldkonna  abilinnapea Aleksandr Keivabu.

Abilinnapea Aleksandr Keivabu sõnul on avalike teede probleemsemaid kohti raske välja tuua, kuna neid on palju. Üheks probleemsemaks nimetas ta Uus Tehase teelõiku (pöördest ettevõtte Nitrofert territooriumile kuni raudteeülesõiduni).

– Selle rekonstrueerimiseks on vaja umbes 1 250 000 eurot. Täna linna eelarves selleks raha ei ole, – ütleb abilinnapea.

– Aleksandr, millised teetööd (augud, taastatavad) ja millises mahus on selleks aastaks planeeritud?

– Sel aastal plaanime korda teha ca 11 800 ruutmeetrit teid, samuti teostada asfaltkatte vuukide täitmist 7000 jooksva meetri ulatuses. Riigihanke konkurss on läbi viidud, tulemus teada. Leping linna ja konkursi võitnud ettevõtte OÜ CONIERY vahel sõlmiti 20. mail. Kõigis linnaosades teostatavate löökaukude remonditööde kogumaksumus on koos maksudega 224 480 eurot. Suuremate teetööde osas on eelarves kapitaalremondiks 500 000 eurot. Nüüd koostame dokumente riigihanke konkursi läbiviimiseks.

– Millistel üldkasutatavatel teelõikudel on planeeritud kapitaalremont?

– Kapitaalremont on planeeritud Järve ja Ahtme linnaosas. Täpne tänavate nimekiri selgub pärast konkursi läbiviimist. Linna tänavate kapitaalremondi konkurss peaks lõppema 17. juunil, – ütles Aleksandr Keivabu.

Abilinnapea võttis kokku ka talvisel perioodil vastavalt vajadusele tehtud teetööde tulemused.

– Linn võtab kasutusele meetmed ka talvel teedelt löökaukude likvideerimiseks. Nendel eesmärkidel kasutatakse niinimetatud külma asfalti, mis võimaldab remonditöid teha miinustemperatuuridel. Mitmes etapis toimunud tööd teostas munitsipaalettevõte OSK Grupp. Remonditööd toimusid Järve, Ahtme, Kukruse ja Oru linnaosade 32 tänava lõikudel, – ütles Aleksandr Keivabu.

Talvehooajal kasutas OSK Grupp 21,875 tonni asfalti. Teostatud tööde kogumaksumus oli 29 828,17 eurot.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam