Laupäeval, 11. mail, toimus Kohtla-Järvel kuues heategevusjooks Eastman Charity Run, mille korraldas keemiafirma Eastman Specialties OÜ. Spordiürituse peamine eesmärk oli lisaks inimeste aktiivsele ja tervislikule ajaveetmisele innustamisele raha kogumine heategevuseks.

Osalejate registreerimine algas kell 9 ja üritus ise algas tund enne keskpäeva. Tervituskõne pidasid Kohtla-Järve abilinnapea Aleksandr Keivabu ja ettevõtte Eastman Specialties juht Mihhail Grištšenko. Piduliku avamise kaunistuseks oli Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskuse tantsurühma “Impulss” ning Jõhvi Spordikooli võimlejate esinemine. Pärast sütitavat tantsu algas mitte vähem aktiivne soojendus, mida viis läbi fitnessitreener Yulia Ari.

Esimesena startisid noorimad jooksus osalejad. Lapsed pidid jooksma ümber kultuurikeskuse hoone. Vanemad tulid noori sportlasi toetama. Kõige pisemad läbisid distantsi erineval viisil: mõni, ehkki ebakindlalt, kõikudes küljelt küljele, kuid omal jalal, mõni ema või isa kätel ja mõni finišeeris võidusõitja kombel beebikärus, usaldades sõiduki kontrolli vanematele.

Lastejooksule järgnesid peamised distantsid – 832 meetrit, 2,2 ja 4,4 kilomeetrit. Kui ühed osalesid võistlustel loosungi all “Peamine pole mitte võit, vaid osavõtt”, siis teised veetsid aega ürituse partnerite platsidel ja telkides, kus sai meelt lahutada lauamängudega ja ka aktiivsemate mängudega, teha näomaalinguid, mõõta vererõhku, kustutada janu ja võtta osa meistriklassidest.

832 meetri distantsil saavutasid kolmanda koha Polina Izotova ja Matvei Vorobjov. Hõbedale tulid Vasilissa Vorobjova ja Uku Märt Aabna. Esikoha noppisid Lia Meribel Pelenen ja Mihhail Šnurov. 2,2 kilomeetri jooksus sulgesid esikolmiku Arina Bugrova ja Aleksandr Gatilov. Teise koha said Emilie Lehtsaar ja Erik Artur Kravtšuk. Esikoha saavutasid Vasilissa Vorobjova ja Jegor Žigadlo. Pikimal, 4,4-kilomeetrisel distantsil saavutasid Tiina Räis ja Jakov Naumov kolmanda koha. Poodiumi teisele astmele tõusid Maria Kuusik ja Vaido Pelenen. Pikimal distantsil näitasid parimat aega Kristina Andronova ja Deniss Šalkauskas.

Sportliku perepuhkuse viimane etapp oli rahvaloterii, mille raames loosisid heategevusürituse juhid Alissa Linter ja Jevgeni Sarri välja auhindu heategevusjooksu Eastman Charity Run sponsoritelt ja koostööpartneritelt.

Traditsioonilisest heategevusjooksust võttis osa 350 inimest. Nagu eelmistelgi aastatel, oli ka seekord sellel osalemine tasuta, kuid iga osaleja kohta oli osavõtutasu 5 eurot. Nende eest maksis ettevõte Eastman Specialties, õigemini läks iga võistlusel osaleja tasu ühisesse “hoiupanka”. Nii kogunes ühe päevaga 1750 eurot, mis läheb nüüd ravi vajavate laste toetuseks. Heategevusürituse korraldajate sõnul ei välista ettevõtte Eastman Specialties’i juhtkond, et summa võib kahekordistuda. Sellest rahast abistatakse kahte puudega tüdrukut, keda ettevõte toetab mitte esimest aastat. Samuti toetab ettevõte Puuetega Laste Vanemate Seltsi ja tervisepuudega laste suvepuhkuse korraldamist.

Ilja Telnov

Foto Arina Esholts

« kohta 3 »
Reklaam