Esmaspäeval, 13. mail, toimus Kohtla-Järve Spordimaja saalis Spordiveteranide mängude IV voor. Seekordsest rkpallile hendatud spordikohtumisest ttis osa 41 inimest.

Igakuistel spordivõistlustel võistles võidu nimel kuus võistkonda – 5 meeskonda ja 1 naiskond. Igas võistkonnas oli vähemalt 6 aktiivset osalejat, mõnes võistkonnas olid ka varumängijad.

Spordiveteran Boriss Klubov, kes on regulaarsete spordivõistluste algataja ja korraldaja, millest saavad osa võtta nii vanad kui ka noored, rõõmustab, et samm-sammult on võimalik võistluste populaarsust kasvatada.

– 41 inimest on uus spordiveteranide mängudel osalejate arvu rekord, – jagas kodanikuaktivist Boriss Klubov rõõmusõnumit. – Hea uudis on see, et tulnud on uued nimed – inimesed, kes on valmis meie algatust toetama ja nagu tulemused näitavad, oskavad hästi võrkpalli mängida.

– Miks osales Teie arvates seekord ainult üks naiskond?

– Võib-olla on see tingitud asjaolust, et võrkpall on meie linnas vähem populaarne kui jalgpall, jäähoki või isegi korvpall.

– Kes aitab Teil jätkuvalt võistlusi korraldada?

– Tahaksin märkida meie linnavalitsust eesotsas linnapea Henri Kaseloga. Linna ametnikud mitte ainult ei toeta algatust, osaledes regulaarselt võistlustel, vaid leiavad ka raha auhindade ostmiseks. Mõttekaaslasi on ka tavaliste linlaste hulgas, näiteks Slaavi põhikooli esindajad Pavel Lukjanov ja Sergei Ivanov aitavad meid spordivarustuse ja kohtunikutööga.

– Boriss, toimus Spordiveteranide mängude IV voor. Kas tunnete väsimust võistluste korraldamisega seotud regulaarsest ja rutiinsest tööst?

– Pole mingit väsimust! Olles spordiga tegelenud 70 aastat, olen sellesse siiani armunud. Sport täitis mu elu erilise tähendusega, muutis selle huvitavaks ja tervislikuks. Sport andis mulle eesmärgi. Üheks eesmärgiks on võimalus sisendada vanematesse inimestesse armastust kehalise tegevuse ja spordi vastu. Ja seni, kuni mul jõudu jätkub, pingutan selle nimel, – lõpetas Boriss Klubov.

Kohtumise tulemuste järgi võitsid meeste võistkondadest esikoha Estonia kaevanduse spordiveteranid – Sergei Dermeljov, Andrei Grintšak, Nikolai Žuravljov, Jevgeni Solovjov, Anatoli Komissarov ja Pavel Andrejev. Teise koha saavutas võistkond nimega Spordiklubi nr 1 järgmises koosseisus: Jevgeni Sobolev, Valeri Ševkun, Juri Karlõšev, Nadežda Kiisvek, Eda Liepkalis ja Nikolai Lapin.

Kolmanda koha saavutas Spordiklubi nr 2 võistkond, kuhu kuulusid Edgar Stepanov, Dmitri Ivanov, Edvin Antipovitš, Leonid Parfenjev, Jekaterina Ignatovskaja ja Laura Volkova.

Parimateks mängijateks tunnistati Nadežda Kiisvek ja Pavel Andrejev.

Ja kuigi naiskondade vahelist konkurentsi seekord polnud, ei saa mainimata jätta ka meie püsimängijaid – hokiklubi Everest naiskonda, kes regulaarselt meie mängudest osa võtavad.

Nädalalehele Panorama jagas oma muljeid võistluste vanim osaleja Valeri Pešin, kes pole vahele jätnud ühtegi kohtumist: „Paljude sportlaste jaoks on vanusega seotud spordist loobumine väga valus hetk elus. Mõnele tundub, et kõik huvitav jääb kuhugi tahaplaanile ning elu muutub nüriks, kaotades suures osas oma mõtte. Veteransport võimaldab inimestel taas täisväärtuslikku spordielu elada. Nad saavad treenida, osaleda linna-, maakonna- ja vabariiklikel võistlustel oma vanuseklassides. Algul on oluline osavõtt, mitte võit. Siis, kui treenituse tase tõuseb, algab võitlus kohtade pärast, nagu see oli nooruses, kui inimene alles hakkas spordimaailma sisenema. Uskuge mind, see on inspireeriv! Liikumisest saab vajadus, see haarab ja mõjub nagu narkootikum, kuid ainult positiivse mõjuga”.

Spordiveteranide mängude järgmine voor toimub 17. juunil. Õhtul kell kuus peetakse Spordimaja juures petangivõistlust. Korraldajad on valmis huvilisi varustama vajaliku varustusega.

Ilja Telnov

Foto Igor Parv

Reklaam