Jõhvi Kesklinna Kooli traditsioonide hulka kuulub ka mitte ainult kevadele, vaid õppeaasta lõpule pühendatud kevadkontserdi läbiviimine kooli aulas.

–  See pole lihtsalt kontsert, vaid sündmus, mida ootavad kõik: õpilased, õpetajad, lapsevanemad, kooli sõbrad, – ütleb Jõhvi Kesklinna Kooli muusikaõpetaja Oksana Meipalu, – laval avalduvad nähtavalt mitmekülgsed koolis õppivad talendid. Ettevalmistused selleks kontserdiks käivad kogu õppeaasta jooksul ja siin laval demonstreerivad lapsed oma oskusi ja saavutusi, mis publikut rõõmustab ja vaimustab. Õpilased särasid eriliselt ka tänavu, kontserdikava oli huvitav ja vaheldusrikas – tantsud, laulud, luule ja isegi teatrietendused.

Kontserdi avasid noored tantsijad energilise etteastega “Sweet Dreams”. Kooli koor esitas kuulajatele emotsionaalse, liigutava laulu “Ema”, poistekoor aga meeleoluka laulu “Meistrimehed oleme”, mis tõi kõigile naeratuse näole (koorijuht Jelena Afanassjeva). Teatristuudio Edelweiss esitas etenduse “Lõbusad loomakesed”, mis pakkus publikule palju rõõmu. Pealegi esitasid seda etendust noorimad näitlejad – kolme esimese klassi õpilased. Toimus ka õpetlik, meelelahutuslik ja lõbus teatrietendus “Kust tulevad juustuaugud?”, mida esitasid kahe teise klassi õpilased (õpetaja Tatjana Laada). Keelekümblusklasside õpilased esitasid südamlikke laule kevadest, mis tõid lavale tõelise kevade värskuse ning erilise pikantsuse andsid kontserdile loodushääli matkivad laulud (õpetaja Oksana Meipalu). Tantsus “Vihm” peegeldus kevadvihma ilu ja poeesia ning kontserdinumber “Bob” lõi noorte tantsijate esituses rõõmsa meeleolu. Tantsuetendus “Rongijuht” viis kõik – nii esinejad kui ka pealtvaatajad – mõttelisele rongisõidule. Ühislaulu “Kevad” esitasid VEPA-häältega kõik lauljad. Kontserdi lõpetas meeleolukas ja hoogne tantsunumber “Juuksuris” (juhendaja Tatjana Bulattšik-Verhovski).

Oksana Meipalu sõnul jätkub see traditsioon ka järgmisel õppeaastal. “Seega ootame taas huviga kohtumist publikuga oma tulevasel kontserdil,” – võtab Oksana Meipalu kokku.

Antonina Vaskina

Foto eraarhiivist

Reklaam