Õppeasutustes algab rõõmus kooli lõpetamiste aeg. Eksamid on läbitud. Õpetajad, õpilased ja vanemad ootavad ärevusega üht kõige olulisemat ja põnevamat hetke iga noore elus – kooli lõpetamist.

Kohtla-Järve linna juhtivad ametnikud otsustasid korraldada kõigile lõpetajatele kingituseks pidustuse vabas õhus.

Sel aastal toimub Kohtla-Järvel ainulaadne sündmus – 21. juunil toimub Ahtme väljakul esimest korda ülelinnaline noortefestival, mis on pühendatud koolilõpetajatele ja kooliaasta lõpetamisele. Korraldajad, Ahtme klubi loominguline meeskond, on kindlad, et üritusest saab helge ja meeldejääv hetk kõigile koolide, gümnaasiumite ja teiste õppeasutuste lõpetajatele.

– Ürituse idee tekkis ühel meie linna kultuuritöötajate kohtumisel, – ütleb Ahtme klubi direktor Natalja Šabartšina. – Ettepanek tuli Ahtme klubilt ja algatust toetas linnavalitsus, ka rahaliselt. Ürituse sihtrühmaks ei ole ainult koolilõpetajad, vaid kõik 7-26-aastased noored.

Natalja sõnul on linna juhtkond ja korraldajad ette valmistanud rikkaliku programmi, mis tõotab tulla huvitav ega jäta ükskõikseks nii lõpetajaid, nende vanemaid kui ka õpetajaid. Ürituse algus on planeeritud kella kaheksaks õhtul. Esmalt ootavad lõpetajaid ja külalisi kohalike loominguliste kollektiivide esinemised. Peakülaliseks on Kohtla-Järvel juba korduvalt esinenud kuulus laulja Artjom Savitski. Pärast kontsertprogrammi muutub väljak tantsupõrandaks, kus toimub vabaõhudisko ning kõik saavad nautida oma lemmikmuusikat ja tantsida koos sõpradega. Meeleolu loob DJ Työmik Bassofsky.

– Veel üks koostööpartner on Sillamäe Avatud Noortekeskus ESN, mille meeskond tagab meie ürituse lava ning valmistab ette ürituse heli- ja valguskujunduse, – lisas Natalja Šabartšina.

– Peaaegu kaks aastakümmet tagasi toimus midagi sarnast Kohtla-Järvel. Sel ajal peeti Ahtme spordihallis linna ja noortekeskuse korraldatud koolilõpetajatele pühendatud pidu “Exit”. Miks mitte korraldada üritust praegugi spordihallis?

– “Exit” oli legendaarne üritus, milles ma ise õpilasena osalesin. Ahtme spordihall on suurepärane koht, kuid ruumis on keeruline akustika, mis nõuab võimsamat heli- ja valgustehnikat, seega keskendume praegu väliversioonile.

– Lõpetajate pidu võib nimetada pilootprojektiks. Millised ootused on sellega seotud?

– Jah, lõpetajate pidu toimub esimest korda, kuid kuna see projekt ei ole meie esimene avalik tänavaüritus, siis oleme oma võimetes kindlad, mida ma ilma kohta öelda ei oska. See on juhuse küsimus, paraku ei saa me ilmastikuolusid kontrollida. Loodame, et tuleb ilus ilm. Kuna see üritus toimub esimest korda ja nii kerges formaadis, siis ootame linna elanikelt tagasisidet ja loodame, et pidu tuleb huvitav mitte ainult õpilastele, vaid ka täiskasvanutele. Ma ei välista, et kui üritus osutub nõutuks, siis püüame seda arendada, tehes edaspidi tihedamat koostööd õppeasutustega. Lõpetamine pole ju ainult kooliga hüvastijätt, vaid ka uue etapi algus. Loodame, et peost saab kõigile osalejatele unustamatu sündmus, mis on täis rõõmu, lõbusaid ja toredaid mälestusi, – lõpetas Natalja Šabartšina.

21. juunil kuulutatakse välja ka konkursi “Kohtla-Järve Superkool 2024” võitja. Iga linna kool on koostanud ühe video. Videod on avaldatud sotsiaalvõrgustikus Facebook, kus 12.-19. juunini toimub hääletus.

Ilja Telnov

Foto on illustreeriv

Reklaam