Suvi on läbi saanud, mis ei tähenda teetööde hooaja lõppu. Kohtla-Järve Linnavalitsuse arengu- ja majandusvaldkonna abilinnapea Aleksandr Keivabu rääkis nädalalehele Panorama, millised probleemsed lõigud õnnestus esimese poolaasta jooksul korda teha ja millised tööd on veel ees.

– Kevad-suvisel perioodil toimusid remonditööd Kohtla-Järve erinevates paikades. Ajavahemikul 20. maist 24. juulini teostati löökaukude remonti Järve ja Ahtme linnaosas, kus remonditud katte kogupindala oli 13 640 ruutmeetrit. Samuti parandati 7000 jooksev meetrit asfaltbetoonkatte pragusid. Tööde kogumaksumus koos käibemaksuga moodustas 258 152 eurot. Töid teostas vastavalt riigihanke konkursi tulemustele firma Coniery.

Kui rääkida täielikult esimesest poolaastast, siis talvel kasutas ettevõte OSK Grupp teekatte avariiliste aukude täitmiseks 21,875 tonni nn “külma asfalti”. Tehtud tööde kogumaksumus oli toona 29 828,17 eurot.

– Milliseid töid kavatseb linn teha teisel poolaastal?

– Linna ja ettevõtte Coniery vahel on sõlmitud leping, mille raames teostatakse järgmised tööd: katte taastamine Endla tänaval, alal Vahtra tänava ristmikust kuni Kalevi tänavani. Samuti teostatakse Estonia puiestee äärse kvartalisisese teelõigu katte taastamine (majade nr 1 ja 5 äärsel alal) ning Vana-Ahtmes Romoti kruusatee lõigu remont. Eelnimetatud tööde maksumus on 153 551,55 eurot (koos käibemaksuga). Endla tänaval teetööd juba käivad ja on lõppjärgus. Ülejäänud selle lepingu tööd valmivad oktoobris.

Samuti käivad praegu tööd Ahtme maanteelt Mitšurinetsi aiandusühistusse viiva tee tolmuvabaks muutmiseks. Tööde maksumus on 41 485,83 eurot (koos käibemaksuga).

Härra Keivabu, kas on selliseid teelõike, millede remonti sel aastal teha ei saa?

– Paraku on sel aastal võimatu rekonstrueerida kõige probleemsemat lõiku piki Uus-Tehase tänavat (pöördest ettevõtte Nitrofert territooriumile kuni raudteeülesõiduni). Põhjus lihtne – rahapuudus linna eelarves. Selle lõigu rekonstrueerimise eeldatav maksumus on ligikaudu 1 250 000 eurot, – ütles Aleksandr Keivabu ja lisas, et vaatamata täielikuks remondiks vajalike rahaliste vahendite puudumisele kuulutas linn välja riigihanke selle tänavalõigu katte osaliseks remondiks.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam