Kooliaasta on alanud, mis tähendab, et algamas on järgmine spordi- ja loomehooaeg, suvine vaikus asendub kärarikka ja kireva, sündmusterohke ja avastusterohke ajaga.

Millega korraldajad noori linlasi üllatada suudavad, näitab aeg, kuid nädalaleht Panorama selgitas Kohtla-Järve ja Jõhvi tänavatel küsitlusega välja, mis noortele eelmisest hooajast meelde jäi.

Arseni (15-aastane): – Sel aastal on mulle kõige rohkem meelde jäänud lastekaitsepäevale pühendatud pidu Kohtla-Järvel. Oli huvitav nii lastele kui ka täiskasvanutele: osa võtsid kunstnikud, kohale tuli hulgaliselt erinevate ametkondade esindajaid ning oli võimalik tutvuda eritehnikaga. Tahaks, et linnas toimuks rohkem väliüritusi, mis ei ole pühendatud ainult tavapärastele spordialadele, vaid ka vähemlevinud spordialadele, näiteks airsoftile.

Laura (7-aastane): – Üle kõige meeldis mulle vastlapäev.

– Kus pidu toimus?

– Siin, mitte kaugel, Purus.

– Mis sellest sündmusest meelde jäi?

– Seal oli lõbus ja mu sõber tegi mu käele joonistuse. Ja sel päeval oli ujumisvõistlus, kus ma osalesin. Tahaks, et ujumisvõistlusi toimuks sagedamini ja koolis oleks rohkem üritusi, kus oleks võimalus laulda või tantsida.

Aljona (20): – Möödunud loomehooajast jäi meelde tantsukollektiivi Zagadka kontsert. Tüdrukud tegid suurepärast tööd, näidates meile mitte ainult imelist koreograafiat, vaid mitmekesistasid etendust ka videokaadritega. Need lõid saalis ebareaalse atmosfääri ja panid kõik pealtvaatajad igat tantsu tunnetama. See mulle selle päeva juures meeldis. Tahaksin näha meie linnas rohkem aktiivseid üritusi, et linnakodanikud saaksid mitte ainult pealtvaatajana õhkkonda nautida, vaid ka neis osaleda.

Kevin (10-aastane): – Mulle meeldisid kvestid, mis toimusid ülestõusmispühade nädalal Ahtme noortekeskuses. Seal sai koguda palju šokolaadi ja muid maiustusi.

Ilja (9-aastane): – Õpin kitarri mängima, mulle meeldivad väga muusikale pühendatud üritused. Muusikakoolis sooritasin kõik eksamid hindele 5! Kultuuriüritustest ma midagi eriti ei mäleta, aga treenin Jõhvi Spordikoolis ja mäletan üht ujumisvõistlust, kus sain neljanda koha. Tegelen ka taekwondoga. Mul on juba valge vöö. Ootan väga võistlusi.

Kristina (11-aastane): – Mäletan spordilaagrit, kus käisime klubiga Aktiiv. Mulle meeldis väga jaanipäeva tähistamine Iisakus…

– Mis sulle Iisakus peol meeldis?

– Toimusid võistlused ja erinevad viktoriinid.

– Kas sulle jäi silma mõni kontsert, konkurss, näitus või festival Kohtla-Järvel, Jõhvis?

– Ei tea…

– Kas kontsert mõne staariga püüaks tähelepanu?

– Nirvana kontsert

– Suurepärane valik!

Aleksandr (18-aastane): – Ma ei saa öelda, et oleksin viimase aasta jooksul paljudel kultuuri- ja spordiüritustel käinud, kuid kõige rohkem meenub mulle keemikute päev. Mängisin seal korvpalli ja võistlesin oma gümnaasiumi eest.

– Mida veel peale korvpalli üritusest mäletad?

– See jäi meelde oma atmosfäärilt. Toimus suur kontsert, inimesed olid igal pool lõbusad, eemaldunud probleemidest. Arvan, et meil võiks olla rohkem üritusi – võistlustest kuni näiteks talendikonkurssideni.

– Mis konkreetselt sind huvitab?

– Olen huvitatud korvpallist ja tõukerattaga sõitmisest, seega tahaks siin Jõhvis näha suuremat pumptrack rada, muidu olen sellest praegusest viie aastaga juba tüdinenud.

Viktoria (9-aastane): – Sellest aastast mäletan kõige rohkem vastlapäeva.

– Kus see toimus ja mis selles huvitavat oli?

– Ahtme klubi lähedal. Sõime seal pannkooke ja osalesime tantsuvõistlusel.

– Kas sulle meeldib rohkem esineda, võistelda või olla publiku hulgas, tribüünil?

– Mulle meeldib väga võistelda. Soovin, et meil oleks rohkem magusate auhindadega võistlusi (naerab).

Vlad (14-aastane): – Käisin sel aastal sõpradega väljakul jalgpalli vaatamas, kuhu oli paigaldatud suur väliekraan. Vaatasime jalgpalli EM-i poolfinaalide ja finaalide käiku.

– Kellele pöialt hoidsid?

– Hispaaniale!

– Hakkasime hiljuti suurte võistluste ajaks paigaldama ekraane. Kas see on sinu arvates õige lahendus?

– Jah! Tuleksin uuesti mänge vaatama.

– Ainult jalgpalli jaoks?

– Kahtlemata!

Erki (16-aastane): – Kohtla-Järvel meeldis mulle väga, kuidas tähistati lastekaitsepäeva. Seal olid batuudid, kontsert… Jõhvis oli jaaniöö väga meeldejääv.

– Mille poolest oli Jõhvi pidu tähelepanuväärne?

– Lõkkega.

– Aga jaaniöö lõket on raske nimetada millekski ootamatuks. Neid süüdatakse kõikjal.

– Jah, aga Jõhvis oli ta kuidagi eriline. Inimesed olid väga positiivsed, sõbralikud, keegi ei soovinud kellelegi halba.

– Milline peaks sinu arvates olema üks üritus, et tahaksid sinna hea meelega minna? Äkki on midagi puudu?

– Seda on isegi raske öelda. Ürituste osas on kõike piisavalt, aga mida näha tahaks on siserulapark Ahtmes. Varem, nagu kuulsin, seda teemat isegi arutati, aga tulemusi veel pole.

Daniil (15-aastane): – Kõige rohkem jäi meelde lastekaitsepäev Kohtla-Järvel. Oli mitmekesine kontserdiprogramm ja palju meelelahutust. Mulle meeldis, aga tahaks näha rohkem kultuuriüritusi, mis on pühendatud näiteks tantsule, muusikale, kuid unustada ei tohi ka spordiüritusi.

– Linnas korraldatakse palju võistlusi erinevatel spordialadel. Või soovid rohkem üritusi, kus kõik saaksid võistelda ehk siis osalejate registreerimisega kohapeal?

– Jah, ma räägin üritustest, millest saaksid osa võtta mitte ainult trennis käivad ja klubides käivad noored, vaid ka harrastajad.

Intervjueeris Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam