Uue õppeaasta alguse traditsioon Kohtla-Järve erakoolis Intellekt, nagu paljudes Eesti ja Kohtla-Järve koolideski, katkes sellel aastal: pidulik aktus toimus mitte 1. septembril pühapäeval, vaid 2. septembril esmaspäeval.

Erakooli Intellekt õppealajuhataja Tatjana Kosjuki sõnul oli päev esimest korda kooli tulijatele väga põnev. Tunneme esimese klassi õpilasi hästi ja neid on meil 24, kuna enamik neist on lõpetanud meie lasteaia Mesimumm, mis on kooliga samas majas, kõrvalhoones – sama juhtimise all. Oma noorimad õpilased oleme usaldanud aastatepikkuse keelekümbluskogemusega õpetaja Ester Treilmanni ja abiõpetaja Jasmiin Einiste hoole alla. Nemad astuvad õpilastega esimesi ühiseid samme eesti õppekeelele üleminekul ning seetõttu on oluline korraldada õppeprotsess nii, et igale õpilasele oleks tagatud nii aine- kui ka keeletugi. Töötama hakkab ka pikapäevarühm. Sel aastal pöörame rohkem tähelepanu ka neljandale klassile, kuna eestikeelsete ainete arv suureneb. Teistes klassides kasutatakse riigikeele õppimise toetamiseks keelegruppe ja aineõpet. Loodame väga, et lastel avaneb võimalus kasutada eesti keelt ka väljaspool kooli, näiteks erinevates ringides õppides. Vanemate klasside õpilaste jaoks (üheksanda klassi õpilasi on meil praegu 22) on oluline karjäärinõustamine, seetõttu oleme juba alustanud koostööd karjäärinõustajatega, kes aitavad välja selgitada õpilaste võimed, võimalused ja huvid. Ja kõik see aitab kaasa edule nii õppimises kui ka edaspidises töös… See õppeaasta algab koostööga Lastekaitse Liiduga ja liitumisega Koolirahu programmiga. Meie jaoks on väga oluline, et koolis valitseks sõbralik õhkkond ning kogu koolipere ühistöö põhineks vastastikusel mõistmisel ja usaldusel.

…Väidetakse: esmaspäev on raske päev, kuid sellegipoolest olgu sel päeval algav uus kooliaasta mitte raske, vaid helge ja rõõmus. Huvitav, hariv kõigile – õnnelikku teekonda Teadmiste maailma.

Antonina Vaskina

Reklaam