4. oktoobril toimus Kohtla-Järve Kultuurikeskuses Õpetajate Päevale pühendatud aktus, mille käigus autasustati õppeasutuste tublimaid töötajaid. Üritus tõi kokku nii koolide ja lasteaedade õpetajad, täiendõppeasutuste töötajad kui ka linnavalitsuse esindajad.

Tseremoonia avasid tantsurühma Viis Tähte õpilased, misjärel esinesid tervitussõnadega Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Eduard Odinets ning haridus- ja kultuurivaldkonna abilinnapea Alevtina Jermakova. Mõlemad esinejad märkisid, et õpetaja pole pelgalt elukutse, vaid oluline missioon, millest sõltub linna ja riigi tulevik tervikuna.

Õpetajaid nimetatakse sageli elu mentoriteks, sest nad mitte ainult ei õpeta aineid, vaid kujundavad ka väärtusi, millele meie ühiskond on üles ehitatud. Iga õpetaja vastutab noorema põlvkonna harimise, kogemuste, teadmiste ja kultuuritraditsioonide edasiandmise eest. Ja on väärtuslik, kui see töö pälvib tunnustuse.

Pärast tervituskõnesid kuulutasid ürituse juhid välja kandidaatide nimed erinevates kategooriates. Linnavõimude esindajad andsid neile üle lilled, diplomid ja meeldejäävad kingitused. Linn autasustas laureaate kujukeste ja rahaliste preemiatega.

Kategoorias “Aasta harisusasutuse juht” kandideerisid auhinnale lasteaia Karuke direktor Ilona Maharramova ja Slaavi Põhikooli direktor Svetlana Vladimirova.

Ilona Maharramova on lasteaia direktorina näidanud silmapaistvaid juhtimisoskusi, uuenduslikku mõtlemist ja tugevat ühiskondlikku vastutustunnet. Tema töö ja saavutused inspireerivad ja motiveerivad teisi, tehes temast eeskuju ja väärilise tunnustuse saaja. Svetlana Vladimirova on edumeelne koolijuht, kes on võtnud endale täiendava rolli, muutes kooli eri rahvusi ja kultuure koondava kogukonna südameks. Ta edendab aktiivselt eesti keele ja hariduse arengut Kohtla-Järvel.

Kategoorias “Aasta harisusasutuse juht” pälvis auhinna Ilona Maharramova.

Linn esitas auhinna kandidaadiks kategoorias “Aasta gümnaasiumi õpetaja” Kohtla-Järve Täiskasvanute Gümnaasiumi õpetaja Tiina Graubergi, kes loob dünaamilise ja põneva õpikeskkonna, luues reaalse eluga seotud tegevustega õppeprotsessi, aidates õpilastel teadvustada teadmiste tähtsust. Ta on pühendunud pedagoog, kes inspireerib ja toetab õpilasi, kolleege ja kogu kooli kogukonda. Teda tunnustati auhinnaga.

Kategoorias “Aasta põhikooli õpetaja” kandideerisid Liina Oja, Marina Mänd, Irina Anissimova, Olga Rõbatšenko, Marianna Samoilova, Koidu Raidma, Jelena Gavrilova ja Aarne Hanni.

Tammiku Põhikooli õpetaja Liina Oja on kogenud ja loominguline õpetaja, kes kasutab kaasaegseid õpilase arengule suunatud õppemeetodeid. Ta on oma tööle pühendunud ja teeb seda rõõmuga.

Slaavi Põhikooli õpetaja Marina Mänd on aktiivne ja silmapaistev õpetaja, kes on alati pühendunud oma õpilaste toetamisele. Tema eesmärk ei ole ainult iga lapse harimine, vaid ka vajaliku toe osutamine.

Tammiku Põhikooli õpetaja Irina Anissimova on aktiivne, loov ja kogenud õpetaja, kes arvestab alati õpilaste arvamustega ja kaasab neid otsuste tegemisse. Ta aitab arendada laste iseseisvust, väärtushinnanguid ja usaldust nii enda kui ka teiste vastu.

Tammiku Põhikooli algklasside õpetaja Olga Rõbatšenko on suurepärane, energiline ja kvalifitseeritud õpetaja, kes kasutab kaasaegseid õpilaste arendamisele suunatud õppemeetodeid. Tema kompetents, töökus ja vastutulelikkus on pälvinud lugupidamise kolleegide, õpilaste ja lapsevanemate seas.

Marianna Samoilova on Ahtme Põhikooli õpetaja. Marianna lähtub lugupidava ja empaatiavõimelise suhtlemise põhimõttest ning toetab alati õpilasi ja kolleege. Ta on pühendunud probleemide lahendamisele ja õpilastele eeskujuks olemisele.

Koidu Raidma on Järve Kooli õpetaja. Koidu on meeskonna üks alustalasid. Ta säilitab ja annab õpilastele edasi kooliväärtusi, pöörates suurt tähelepanu eesti kultuurile. Proua Raidma julgustab õpilasi aktiivselt osalema rahvatantsus ja teistel kultuuriüritustel. Tema töö põhineb alati pühendumisel ja tähelepanelikkusel säästva arengu ja keskkonnakaitse küsimustes.

Tammiku Põhikooli õpetaja Jelena Gavrilova on kogenud ja uuendusmeelne õpetaja, kes oskab igat last motiveerida. Ta järgib põhimõtet, et õpetaja isiklik eeskuju ja väärtused on õpilaste eduka arengu aluseks. Jelena osaleb aktiivselt spordi- ja vabaaja tegevustes, inspireerides oma õpilasi järgima tervislikke eluviise.

Aarne Hanni on Kohtla-Järve Täiskasvanute Gümnaasiumi õpetaja. Ta on erakordselt pühendunud pedagoog, kes on muutnud õpilaste mõtteviisi õppimisest ja edendab nende isiklikku arengut. Aarne kasutab personaalset lähenemist, arendab õpilaste loovust ja pakub emotsionaalset tuge, julgustades ennast kunsti kaudu väljendama.

Aasta põhikooli õpetajaks tunnistati Koidu Raidma.

Kategoorias “Aasta lasteaia õpetaja” kandideerisid auhinnale Aleksandra Zvereva, Tatjana Toming, Helen Puusepp ja Olga Sannikova.

Aleksandra Zvereva on lasteaia Karuke õpetaja. Ta paistab silma tugevate oskuste, pideva enesetäiendamise ning oskusega inspireerida ja motiveerida nii kolleege kui ka lapsi. Aleksandra edendab aktiivselt iga lapse loovuse ja iseseisvuse arengut.

Tatjana Toming on lasteaia Karuke õpetaja. Ta on pühendunud iga lapse individuaalse arengu toetamisele. Tatjana loob positiivse ja toetava hariduskeskkonna, tugevdades suhteid nii õpilaste kui ka nende vanematega.

Helen Puusepp on lasteaia Kirju-Mirju õpetaja. Helen on äärmiselt pühendunud pedagoog, kes töötab kirglikult selle nimel, et pakkuda lastele kvaliteetset haridust ja arengut, luues samal ajal optimaalseid õpikeskkondi. Tema optimism on nakkav ja ta teab, kuidas muuta iga päev lastele unustamatuks.

Olga Sannikova on lasteaia Punamütsikese õpetaja. Olga Sannikova töö ja tema isiklik eeskuju aitavad oluliselt kaasa lasteaia arengule, laste igakülgsele arengule ning avaldavad positiivset mõju lasteaia ja linna mainele. Olga on laia silmaringiga inimene, tema julged ja huvitavad ideed arendavad laste kujutlusvõimet ja äratavad huvi ümbritseva maailma vastu.

Kategoorias “Aasta lasteaia õpetaja” pälvis auhinna Aleksandra Zvereva.

Kategoorias “Aasta huvikooli õpetaja” nimetati auhinna kandidaatideks Marina Melnik ja Maria Bakejeva.

Ahtme Kunstide Kooli õpetaja Marina Melnik on pühendunud kunstiõpetaja, kelle õpilased on saavutanud auhindu rahvusvahelistel kunstikonkurssidel. Ta viib linna suurüritustel läbi kunsti meistriklasse, arendab õpilaste kunstilisi võimeid ja valmistab ette konkurssideks.

Maria Bakejeva on ka Ahtme Kunstide Kooli õpetaja. Maria on pühendunud viiuliõpetaja, tema õpilased saavutavad auhindu ka rahvusvahelistel muusikakonkurssidel. Maria arendab oma õpilaste andeid, valmistades neid ette konkurssideks ja kontsertideks. Tema õpilased esinevad õppeaasta jooksul palju, õpivad uudisteoseid ja osalevad Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia meistriklassides.

Laureaadiks valiti Marina Melnik.

Kategoorias “Aasta eesti keele ja kultuuri edendaja” esitati vaid üks kandidaat – laureaadiks saanud Katrin Veber.

Katrin töötab Ahtme Põhikoolis algklasside õpetajana. Ta arendab koolis keelekümbluse suunda, pakkudes uusi ideid ja viise õppeprotsessi eesti õppekeelele sujuvaks üleminekuks. Ta on tulemustele ja meeskonnatööle orienteeritud, väärtustab õpetaja ametit ning oskab äratada õpilastes soovi omandada uusi teadmisi ja oskusi.

Kategoorias “Aasta tugispetsialist” kandideeris auhinnale Tammiku põhikooli hariduslike erivajadustega õpilaste töö koordineerija, psühholoog Žanna Kubinets. Nominatsioonis sai laureaadiks pr Kubinets. Žanna on kogenud spetsialist, kes on avatud uuendustele ja keda kolleegid austavad. Ta tõstab alati esile positiivsed väärtused ja aitab neid õpilaste teadvusse sisendada. Žanna aitab lastel mõista, mis on hea ja mis kuri ning inspireerib neid tegutsema vastavalt moraali põhimõtetele.

Kategoorias “Aasta hariduse toetaja” esitati kaks kandidaati: Kohtla-Järve Täiskasvanute Gümnaasiumi arendusjuht ja õpetaja Andrei Igonen ning Slaavi Põhikooli haridustehnoloog Jelena Reisi.

Andrei Igonen on rahulik, korrektne ja vastutulelik kõrge stressitaluvusega töötaja, kes annab olulise panuse kooli arengusse ning teeb kõik selleks, et gümnaasiumist saaks tõmbekeskus haridustee katkestanud noortele ja täiskasvanutele. Andrei osaleb aktiivselt kooli arendusprojektide kirjutamises, olles arendusmeeskonna võtmeliige ja muutuste algataja.

Jelena Reisi on kooli algatusrühma liige, mis toetab ja arendab pidevalt koostööd haridusasutuste, kogukonna, ettevõtete ja teiste organisatsioonide vahel, edendades õpilaste ja nende vanemate pidevat digioskuste arendamist. Jelena on uudishimulik, avatud ja sõbralik, oskab õpetada IT-ressursse kasutama ka neid, kel sellel alal kõrgeid võimeid pole.

Selles kategoorias võitis Jelena Reisi.

Pärast auhinnatseremooniat toimus pidulik kontsert, kus osales Eesti ansambel “Kaunimate Aastate Vennaskond”. Kvartett võlus kuulajaid oma siira ja sooja esitusega. Muusikud esitasid kompositsioone, saates neid lõbusate lugude, anekdootide ja õnnitlustega haridustöötajatele. Loominguline etteaste jättis ürituse külalistele äärmiselt positiivsed muljed ning iga laulu saatis pikaajaline aplaus.

Üritus lõppes piduliku vastuvõtuga, kus õpetajatel ja haridusasutuste töötajatel oli võimalus vabas õhkkonnas suhelda, vahetada õnnitlusi ja arutada uue õppeaasta algust.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam