Selle aasta traditsiooniline laste ja noorte lauluvõistlus „Jõhvi laulukevad” jääb korraldajate ning osalejatele meelde mitmel moel. Kevadel “keelas” lauluvõistluse läbiviimise viiruse esimene laine. Arvati, et sügisel oleme pandeemiast pääsenud. Nüüd teame, et ka 15. novembril võinuks laulud laulmata jääda. Teame ka seda, et võistulaulmine siiski toimus.

Jõhvi Kontserdimaja väikese saali lavale astus ligi 30 laulusõpra koos oma juhendajatega-õppetajatega. Asjatundjate hindamistiim tegi neile ettnähtud töö – kommenteeris, õpetas ja jagas auhindu.

Võistluse üks korraldajatest ja kavajuht Heli Vähk märkis, et lapsed ootasid põnevusega võistlust. Mõni osaleja on juba mitmendat korda oma lauluilu žüriile ette näitamas. Pealgi oli hindamistiimis Virumaa juurtega endine “laululaps” Indra-Mirell Zeinet. Veel rõhutas Heli Vähk seda, et ka kõik teised hindajad on oma ala meistrid – Taisi laulustuudio asutaja ja juht Taisi-Rosenberg ning laulja Artjom Savitski.

Lauluvõistlus on omajagu katsumus ka juhendajatele-õpetajatele. Leida õige repertuaar noorele lauljale on paras kunst. Avameelne žürii oli mitmel korral väga resoluutne – kui laul ikka ei sobinud selle esitajale või oli liiga pikka lapse jaoks, siis pidi juhendaja kriitika ära kuulama.

Samas jagus hindamistiimil soovi määrata igas vanusegrupis kolm parimat esinejat, peale selle jagati välja hulganisti eriauhindu. See tõestab laulude esituse märgatavat arengut.

Jõhvi Kultuuri- ja huvikeskuse loovjuht, Tammiku rahvamaja töötaja Heli Vähk on arvamusel, et lauluvõistlus on ikkagi suur pidu. Isegi siis, kui saalis peab olema loetud arv pealtvaatajaid. Laululaps on alati välimuselt ja lauluhäälelt ilus.

Laste ja noorte lauluvõistluse „Jõhvi laulukevad 2020” parimateks tunnistati:

3 – 4-aastaste vanusegrupp

NICOLE PRUNBACH , Jõhvi Kultuuri-ja Huvikeskuse vokaalring YES“, juhendaja Jelena Skrebneva

5 -6-aastaste vanusegrupp

LUISE PEETSALU, Jõhvi lauluring „Laulvad jõhvikad“, juhendaja Küllike Šapovalov

7 -8-aastaste vanusegrupp

LAURA TAMME, Jõhvi Kultuuri-ja Huvikeskuse lauluring, juhendaja Kersti Pärnamets

9 -10-aastaste vanusegrupp

CARMEN SASS (fotol), Jõhvi Põhikooli lauluring „Laulvad jõhvikad“, juhendaja Küllike Šapovalov

11-12-aastaste vanusegrupp

GRETTE SEMENKOVA (fotol), Jõhvi Põhikooli lauluring „Laulvad jõhvikad“, juhendaja Küllike Šapovalov

13-15-aastaste vanusegrupp

ADEELE OLT, Jõhvi Põhikooli lauluring „Laulvad jõhvikad“, juhendaja Küllike Šapovalov

16-19-aastaste vanusegrupp

SOFJA BAZAROVA, Jõhvi Kultuuri-ja Huvikeskuse vokaalring YES“, juhendaja Jelena Skrebneva

Tere tulemast Jõhvi laulukevadele 2021!

Larissa Kaljurand

Reklaam