13 novembri keskpäeval Kohtla-Järve Kultuurikeskuses filmiga Ajavalvurid”  sai avalöögi Pimedate Ööde filmifestivali (PÖFF) harufestival “KinoFF”. Festivali Ida-Virumaa programmi viimane linastus toimub Jõhvi kinos Amadeus, siis näevad kinohuvilised filmi “Nina või teistsuguste vandenõu”. Virumaal toimub KinoFF teist korda. Peale Kohtla-Järve ja Jõhvi uusi Venemaa filme näidatakse veel ka Narvas.

Festivali kavas on Vene filmikunsti kõige värskemad teosed, millest osa on juba pälvinud tähelepanu ja tunnustust rahvusvahelistel festivalidel. Näiteks Andrei Kontšalovski film „Kallid seltsimehed” võitis tänavusel Veneetsia festivalil eripreemia. Ivan I. Tverdovski „Konverents” märgiti ära Veneetsia festivali kõrvalprogrammis „Veneetsia päevad”. Andrei Hržanovski animafilm „Nina ehk Teistsuguste vandenõu” sai aga maailma tuntuimal animafilmide festivalil Annecy´s eripreemia. Anastassija Paltšikova laste- ja noortefilm „Maša” võitis Vene rahvuslikul filmifestivalil „Kinotavr” parima debüütfilmi auhinna.

Eesti filmidest linastuvad Lauri Randla mängufilm „Hüvasti, NSVL”, Aljona Suržikova dokumentaalfilm „Ankeet“ ja Natalja Matšenene lühifilm „Ohver“. Kavas on ka virtuaalreaalsuse filmid ja eriprogramm „Comic Con”.

KinoFFi korraldavad Pimedate Ööde filmifestival, loomeinkubaator OBJEKT ja meediaportaal RusDelfi. Festivali toetavad Kohtla-Järve, Narva ja Jõhvi linn ning Integratsiooni Sihtasutus.

Larissa Kaljurand

Reklaam