10. mail grupp Ukraina sõjapõgenike kohtus Kohtla-Järve linnavalitsuse saalis Haigekassa Ida-Virumaa osakonna esindajatega. Arutati meditsiinilise teeninduse küsimusi. Lisaks vastas Ukrainast saabunud inimeste küsimustele Kohtla-Järve linnapea Toomas Nael. Põhiliselt arutati majutusega seotud probleeme. Tegemist oli juba teise kohtumisega, esimest korda said sõjapõgenikud teavet kuu aega tagasi.

Nädalaleht Panorama sai teada, et Ukrainast saabunud sõjapõgenikud tunnevad puudust seoses töö leidmisega.”Teie linnas on vabad töökohad põhiliselt meestele, aga naistel töö leidmisega tekivad mured. Aga põgenike seas on ju põhiliselt naised lastega. Leida erialast tööd on raske, inimesed otsivad igat võimalust – olgu siis koristamine, pesupesemine või kaupluse töö”, pajatas Panoramale asjast teadlik vestluskaaslane.

Jevgeni Kapov

Autori foto

Reklaam