Eelmisel reedel 13. mail korraldasid Solaride Akadeemia ja TalTech Virumaa kolledž maakonna noortele inspiratsioonipäeva, kus sai näha päikeseautot ning osaleda ülesannete lahendamisel. Inseneeria populariseerimisele pühendatud päeval innustasid gümnasiste ja tudengeid iseautot arendava Auve Techi juhatuse liige Mari-Ly Klaats, pilvepõhise metallitöötluse tootmisplatvormi Fractory mehaanikainsener Riido Kolosov ja Solaride’is päikeseautot arendavad noored.  

Solaride Akadeemia on võtnud enda südameasjaks parandada inseneeria populaarsust Eesti noorte seas. “Eestis jääb lähikümnendil puudu 2/3 inseneridest. See on suur probleem, millega on vaja kiiremas korras tegeleda,“ selgitas Solaride turundus- ja kommunikatsioonijuht Asso Soosalu Virumaa Kolledži pressiteate vahendusel. Soosalu lisas, et neil on siiralt hea meel, et paljud Eesti ettevõtted on sellel teekonnal nendega ühinenud.

TalTech Virumaa kolledži inspiratsioonipäeval noored osalejad koos Fractory ja Auve Techi esindajatega püüdsid leida vastest küsimusele, kas inseneeria on väljasurev teadusharu või uus popp eriala.

Inspiratsioonipäeva kavas oli Solaride’I akadeemia tutvustus koos autotutvustusega. Fractory inspiratsioonikõnega esines mehaanikainsener Riido Kolosov. Auve Techi inspiratsiooni kõne pidas Auve Techi juhatuse liige Mari-Ly Klaats.

„Vajame insenere, kes kavandavad, arendavad, projekteerivad ja konstrueerivad paremat ja rohelisemat tulevikku. Soovime koos Solaride Akadeemiaga innustada noori valima just selline tulevikutee,“ ütles Virumaa kolledži Teadus- ja tehnikakooli juht Küllike Kullerkupp. 

Inspiratsioonipäeval said õpilas- ja tudengimeeskonnad lahendada kolme praktilist ülesannet. Parimatele olid korraldajad välja pannud auhinnad. 

TalTech Virumaa kolledž korraldas 2020. aastal linnafestivali „Teadus tuleb linna!“, kus tutvustas erinevaid tehnikaülikooli innovaatilisi seadmeid, sh iseautot ja logistikarobotit. Kolledžis saab õppida kolmel rakenduskõrgharidusõppe ja kahel magistriõppe inseneeria erialal päeva- ja sessioonõppe vormis.

Panorama

Reklaam