11. juunil toimus Virula väljakul Kohtla-Järve 76. aastapäevale pühendatud  pidu,  veel nädal aega tagasi oli väljak laada päralt. Pidu kandis  nimetust „Muusika lainel“, sest olulisel kohal oli sellel päeval muusika ja juba varahommikul täitus tänu riigigümnaasiumi orkestrile muusikaga mitte ainult väljak vaid kogu Järve linnaosa.

Kohtla-Järve Kultuurikeskuse direktor Svetlana Korotkova on veenunud, et pärast „sundseisakut“ võtab linnarahvas suure heameelega vastu igat linna pidu ja massiüritust.

– Massiline ongi ta seepärast, et nautides kollektiive ja esinejaid annab inimene edasi  oma rõõmsaid emotsioone teistele – räägib Svetlana, kes mitte ainult ametiposti tõttu esineb „mootorina“ sellistel üritustel. Hiljuti tuli mitte vähem panustada vahepeal ära jäänud „Keemikute päeva“ korraldamisele.

„Muusikaline laine“ pole tavaline, vaid kohalike kollektiivide, solistide ja tähtede esinemistest tekkinud ehtne 9-palline tormilaine. Loomulikult ootasid noored ja mitte ainult noored Koit Toome esinemist koos oma ansambliga. Mitte väiksema tähelepanuga võeti vastu ka Ahtme Kunstide Kooli õpilaste ja Ahtme Klubi laste esinemisi. Pidustuste avamängijaks oli Kohtla-Järve linnaorkester Aleksander Saveljevi juhendamisel. Selle muusika saatel vanema põlvkonna inimesed puhkasid ja tutvusid (vahel ka kogu eluks) paljud noored. Kunagi oli just selline puhkpillimuusika parkides ja vabaõhulavadel peamine. Tänapäeval kuuleb  puhkpilliorkestri esitustes rohkem marsse ja hümne. Seekord kinkis linnaorkester rahvale nii estraadi- kui ka puhkpillimuusikat.

Kohtla-Järve suvepäev sai palav. Mitte ainult termomeeter ei näidanud kõrget temperatuuri, ka kollektiivid ja ansamblid sütitasid oma erksate esinemistega. Lapsevanemad leidsid oma lastele vajalikku tegevust Keskalleel. Siin sai osaleda kultuurikeskuse ja loomemaja meistriklassides. Spordiklubid pakkusid lastele erinevaid spordiatraktsioone ja mänge. „Everest“ kutsus plastikväljakule mängima jäähokit kunstlikul jääl. Kõrval platsil sai mängida väikese palliga saalihokit.

Noored kunstnikud joonistasid suurel vabaõhu pannool tänavakunsti. Lapsed valmistasid karnevalimaske. Lutti suust kaotamata töötas hoolikalt ka kõige väiksem kunstnik. Aga teha oma kätega lennumudel ja siis ta lendama lasta, kas mitte sellistelt ei kasvanud tulevased lennukonstruktorid. Abilinnapea Evelin Danilov jagas vaimustust koos linnarahvaga. Svetlana Korotkova sõnas et on veendunud, et ajal mil kogu maailm elab pinges ja toimub massiline rõhumine on rahva jaoks selliseid üritusi väga vaja.

Tõepoolest võis väljakul jälgida huvitavat pilti – vanemad inimsed, ilmselgelt pensionärid,  filmisid oma telefonidega rock ansamblite esinemisi. Oleks loogiline  et vanemad inimesed filmiksid oma lastelaste esinemisi. Siit ka järeldus, et mitte ainult noored vaid ka vanemad inimesed tunnevad puudust selliste pidude järele. Ka õhtuse disco ajal jäähallis võis noorte kõrval kohata vanemate inimeste nägusid.

Jevgeni Kapov

Autori foto

Reklaam