Viimasel kahel volikogu istungil selgus jõudude vahekord Kohtla-Järvel. Võimul olnud koalitsioonist astusid välja neli volikogu liiget ja ühinesid opositsiooniga.

Millist huvi võib pakkuda selline üleminek. Siiani kuulusid niinimetatud leppimatusse opsitsiooni viis volikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni esindajat. Nende esimees Eduard Odinets ja neli liiget, kes hääletasidalati nagu neile ütleb liider. Nüüd läksid nende juurdeüle neli keskerakonna fraktsiooni esindajat. Ja need pole lihtsalt keskerakondlased, vaid kõik nad on Kohtla-Järve Keskerakonna juhatuse liikmed. Nende hulgas Valeri Korb, kellega oli kogu aeg vaenujalal Eduard Odinets.

Nüüd juhib Keskerakonna juhatuse tööd Sotsiaaldemokraatide peasekretär Eduard Odinets. Peamine, etneed keskerakondlased temale vaieldamatult alluvad.

Ma juba kirjutasin sellest, et mais tekkisid võimuloleva koalitsiooni ridades lahkarvamusd jamõned  Keskerakonna Kohtla-Järve osakonna juhatuse liikmed otsustasid, et võivad dikteerida teistele omi tingimusi ja meie peame neile alluma ja kuuletuma. Põhjendasid nad seda sellega, et neid on fraktsioonis 12 inimest, valimisliidul „Progress“ kõigest kaks liiget ning Reformierakonnal samuti kaks fraktsiooni  liiget.

Vaatamata erimeelsustele otsustasimeme siis jätkata koalitsioonis, sõltumata mai kuu istungihääletamise tulemustest. Kuid pärast istungit tegi Keskerakonna osakonna esinaine pressisametliku teavituse, et kaalutakse uue koalitsiooni loomist „usaldusväärsete  partneritega“. Praegu me näeme, et rahvasaadikud Keskerakonna Kohtla-Järve osakonna juhatusest valisid selleks  „partneriks“ Odinetsi.

Lõbus on jälgida, kuidas istungi ajal Odinets juhib nelja keskerakondlase ja nelja sotsiaal-demokraadi tööd. Kui viimastel on käe tõstmise metoodika hästi väljatöötatud, siis keskerakondlastel tuleb silma pealhoida.

Keskerakonna juhatuse liikmed tulid opositsiooniüle sellepärast, et võimulolevas koalitsioonis ei õnnestunud neilenda alla suruda ülejäänud seltskonda. Opositsioonis osutusid nad agaise sotsiaaldemokraatide poolt alla surututeks.

Ilmselt onvõimuiha nii suur, et tuleb loobuda oma põhimõtetest ja sõlmida liit Odinetsiga.  Kuigi enne seda kinnitas Valeri Korb, et Odinetsiga tema rääkima ei hakka.

Selgeonsee, et sotsiaaldemokraaterahuldabselline olukord absoluutselt. Miks sellega nõustusid keskerakondlased? Mul on ainult üks oletus: võimalik, etOdinetslubas nendele keskerakondlastele, et aitab neid tagasi linna juhtimise juurde „vana meeskonnaga“: Aleksejevaga, Ivanovaga, Jantšenkoga, Korbiga. Elame- näeme!

Maria Mekulova , Kohtla-Järve Linnavolikogu aseesimees, VALIMISLIIT „Progress“

Reklaam