StartUp Estonia alustab koos Hooandjaga Ida-Virumaal ühisrahastuse teemalist programmi, et informeerida piirkonna iduettevõtteid alternatiivsetest finantseerimisallikatest.

30. novembrist 3. detsembrini virtuaalselt toimunud seminaride  programm oli esmajärjekorras suunatud Ida-Virumaa alustavatele ja start-up-ettevõtetele, kellel on juba olemas Ida-Virumaaga seotud äri- või loominguline idee.

StartUp Estonia programmi eesmärgiks on Ida-Virumaa ettevõtluskeskkonna arendamine ning ettevõtjate teavitamine alternatiivsetest finantseerimisallikatest ja nende kasutamisest. Seminaaride teemadeks oli ühisrahastus, sobiva ühisrahastuse platvormi valimine, ühisrahastuse kampaania koostamine ning selle edendamine. Seminaride kokkuvõtteks valiti välja ühisrahastuseks kõige paremini sobivad projektid, mille autoritega jätkab Hooandja individuaalset tööd.

Hooandja on ühisrahastusplatvorm, mille kaudu saavad projektide autorid kaasata rahastust kõigilt, kes nende ideedest huvituvad. Platvormi kaudu kogutud summade suurused võivad olla alates mõnesajast eurost kuni mitmekümne tuhandeni. Väikseim toetuse summa on 1 euro.

Larissa Kaljurand

Reklaam