Kirde-Eesti rockmuusika sõprade festival toimub seekord Jõhvi Puhkepargis. See on juba neljas sellenimeline festival ja selle peakorraldajaks ja eestvedajaks on muusikaringides tuntud Ida-Virumaa punkar Janek Pahka, kes on nüüd ka Kohtla-Järve Linnavolikogu liige ja poliitik.

– Mille poolsest erineb Kirde Rock 2022 eelnevatest Kirde Rocki üritustest?

– Janek Pahka – üldiselt ta ei erine millegi poolest, kui muidugi mitte arvestada külalisesinejaid. Seekord astub lavale 7 ansamblit nende hulgas Psychoterror ja Boamadu.

– Mitmes Kirde Rocki üritus see nüüd on, millal sai see traditsioon alguse?

– Alguse sai see 2018. aastal ja tänavu toimub neljandat korda. 2020. aastal jäi üritus ära Koroona epideemia pärast.

– Kas Kirde Rocki sponsorite hulk on võrreldes eelnevate üritustega samuti kasvanud ja kes on need ürituse toetajad, kes soovivad pakkuda rocki sõpradele sellist muusikalist elamust?

– Sponsorite hulk ei ole suurem, aga hinnad on teatavasti tõusnud korraldajate jaoks igal pool, seekord toetasid üritust ka Eesti Kultuurkapital ja Eesti Rahvakultuurikeskus. Igal aastal on meid toetanud ka Viru Keemia Grupp ning kohalikud omavalitsused, kus üritus toimub. Sellel aastal on nende hulgas veel ka Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskus.

– Kui suur on sellise suurejoonelise festivali eelarve?

– Eelarve pole väga suur, umbes 5000 eurot ja sellega peame kuidagi hakkama saama. Tellime ju suure lava, helitehnika koos helimehega, peame maksma külalisesinejatele jne.

– Kas sa mäletad kõiki külalisesinejaid eelnevatelt Kirde Rocki üritustelt. Kes nendest eriti hästi läksid meie publikule peale?

– Osalenud on Vennaskond, Boamadu, Sõpruse Puiestee, Punkansambel JMKE ja sellel aastal tulevad siis uuesti Boamadu ja Psychoterror. Kõik need ansamblid läksid väga hästi publikule peale.

– Janek, sa ju ise ka astud oma bändiga välja mõnedel üritustel ja tundub, et teil on isegi oma bändi fännid. Kas seekord on Kirde Rockil samuti plaanis publikut üllatada ja ansambliga lavale astuda?

– Esinesime eelmisel aastal, aga sellel aastal me ei esine. Varsti on tulekul ansambli Alice Tisler 35-aastane juubel, vot siis võib-olla küll.

– Kas selleks ürituseks on kuidagi läbi mõeldud ka ühistranspordi liiklus või publik peab orienteeruma olemasolevale bussiliikluse graafikule sellel päeval?

– Esimese ürituse ajal mõtlesin samuti, et peaks organiseerima inimeste vedamiseks transpordi, aga see osutus absoluutselt mõtetuks tegevuseks. Jõhvi on sellises kohas, et praegu pääseb sealt igale poole. Samuti pakub oma taksoteenuseid Bolt, nii et vajadust ei ole.

– Kas üritus on publiku jaoks tasuline ja kui palju maksab pilet Kirde Rockile?

– Ikka tasuta.

– Kas on teada ka esinejate mingi järjekord, mis kell keegi esineb, et publik oskaks orienteeruda ja kohale tulla võib-olla enda lemmikute või väljavalitute ajaks. Või see selgub viimasel minutil ja kindlat esinemise järjekorda enne ei avalikustata?

– Kuulutused on üleval ja internetis facebookis liigub samuti info, nii et usun sellega probleeme ei peaks olema. Peaks ehk teadama, et alustame kell viis ja lõpetame ühe paiku öösel ja üritus toimub Jõhvi pargis.

– Kas publikule pakutakse ka mingisugust puhveti teenust?

– Kauplejad on soovi avaldanud, nii et kui kõht tühjaks läheb, siis kohapeal saab midagi kehakinnituseks osta.

– Kas on läbi räägitud ka ilmataadiga, mida teha ja kuidas käituda vihmase ilmaga. Kas üritus vihmase ilmaga ikka toimub või tuleb lihtsalt kaasa võtta vihmavari ja vihmamantel?

– Ilmaennustust 20. augustiks veel ei ole, aga üritus toimub iga ilmaga, aga kui pilve läheb, tasub kaasa võtta vihmavari või vihmamantel.

– Jääb üle soovida head ilma, rohket publiku osavõttu ja mõnusat rocki õhtut!

– Tänud!

Reklaam