Jalutades mööda Jõhvi Promenaadi jõuad lõpuks Aleksander Tõnissoni monumendi juurde, mille autoriks on tuntud Eesti skulptor Jaan Vares. Monument avati 2005.aastal. Aga täna…

Minnes monumendile lähemale võib näha inetut pilti, graniitplaadid monumendi juures on liimist lahti tulnud, mis näitab paigaldajate tehtud ebakvaliteetset tööd (haltuurat), kusagilt paistab montaaživaht, kusagil pole üldse liimi. Selline tunne, et kõik püsib „ausõna“ peal.  Samuti pole sellel aastal ilmselgelt Aleksander Tõnissoni kuju puhastatud lindude „tervitusest“- kindrali rinnal on medalite asemel näha lindude väljaheiteid. Eelnevatel aastatel hoolitseti mälestussamba eest regulaarselt.

Tuleb välja, et ajal, mil ühed monumendid demonteeritakse, lagunevad teised ise. Loomulikult tekib  küsimus “millal rekonstrueeritakse armeekindral Aleksander Tõnissoni monumendi postament? On selge, et vaba raha vallal pole,”- räägitakse Panorama toimetusse tulnud kirjas.

Toimetuselt: Jääb vaid loota, et vallavalitsus leiab remondiks vahendid ja me ei pea ootama kümme aastat, nagu Keskväljaku rekonstrueerimist. Jõhvis pole ju nii palju hoolitsemist vajavaid mälestusmärke ja parem mitte oodata kuni pahandavad elanikud või külalised saadavad toimetustesse kriitilisi kirju ja fotosid.

Reklaam