Pärast kaheaastast pausi osalesid umbes kakssada jooksu- ja kõnniharrastajat uuesti Jõhvi Rahvajooksul

Ida-Virumaa seeriajooksud kulmineerusid Jõhvis 24. septembril uuel Heino Lipu nimelisel staadionil, kus toimus rahvajooksu start ja finiš. Rahvajooksust võisid osa võtta mitte ainult sportlased vaid ka need, kes soovisid laupäeva sisustada aktiivse tervisele kasuliku tegevusega. Viimasel rahvajooksul Jõhvis 2019.aastal võttis osa umbes 400 osalejat. Tiheda võistluste graafiku tõttu ei osalenud rahvajooksul kohalikud jalgpalliklubid, kes varem selliseid rahvajookse vahele ei jätnud.

Põhitrassid 10-le ja 5-le kilomeetrile algasid staadionil ja jätkusid üle jalakäijate silla Kontserdimaja kõrvale ja viisid edasi läbi tunneli promenaadile ja linna tänavatele. Samal marsruudil liiguti tagasi staadioni jooksurajale.

Kõige pikema distantsi parimaks jooksjaks osutus Eesti absoluutne meister meeste arvestuses Denis Šalkauskas, kes esineb meeleldi kodulinnas Jõhvis.

– Sellel hooajal õnnestus peale Jõhvi jooksu osaleda ka Narva Energiajooksul, Tallinna maratonil ja Ahtme Rahvajooksul,- räägib tuntud sportlane.- tähtsaim erinevus Jõhvi jooksul on kodune õhkkond, pole vaja kuhugi kaugele sõita. Kui ürituse kuupäevad kalendris sobivad osalemiseks, siis see on hea võimalus kontrollesinemiseks ja trenniks. Jooks kodukandis motiveerib alati, võib kohata palju tuttavaid ja lähedasi ning sõbrad võivad tulla sind  toetama ja see on tore!

Septembrist alustas Denis treeneritööga ja loodab, et tulevikus võib kasvatada andekaid ja perspektiivikaid sportlasi, kes võivad pakkuda konkurentsi vabariigi meistrivõistlustel.

Naistest tuli 10 kilomeetri distantsil esimeseks Hillevi Velba Jõhvist, parima aja 5 kilomeetri distantsil näitasid Andreo Vikerbau ja Aleksandra Artamonova Sillamäelt.

Aleksandr Šteinert

Autori foto

Reklaam