Jõulud ja aastavahetuse pidustused pole enam mägede taga. Poelettidele hakkab ilmuma mitmesugust pühade atribuutikat. Väga vähe on jäänud hetkeni, mil linnatänavad kaunistatakse ja keskväljakuid ehivad jõulukuused.

Abilinnapea kohusetäitja Vitali Borodin rääkis nädalalehele Panorama, kuidas Kohtla-Järve valmistub pühade tähistamiseks.

– Riigihanke konkursi tulemused on kokku võetud ja tänava illuminatsiooni paigaldamisega tegelev firma on välja selgitatud, selleks on ettevõte Elektro-Sistem.

–  Kas sellel aastal muutub jõulukuuskede arv linnas?

– Töötame selle nimel, et talvised pühad saaksid meie linna elanikele millekski eriliseks, helgeks ja kauaoodatuks. Kohtla-Järve koosneb mitmest osast, seega püüame, et pühad tuleksid igasse linnaossa, nii et jõulukuuskede arvu vähendama ei hakka. Nagu eelmistelgi aastatel, paigaldatakse ja kaunistatakse need esimeseks advendiks. Orul kaunistame seal kasvava kuuse, aga mujal Kohtla-Järvel on plaanis kuused paigaldada keskväljakutele. Mis puudutab Ahtme kesklinna, siis uuel väljakul on vaja teha eeltööd pinnase tugevdamiseks ja valmistada territoorium ette kraana sissesõiduks, et see ei kahjustaks väljaku pinda, – ütles Vitali Borodin.

Kohtla-Järve kulutused pühade kaunistuste paigaldamiseks, remondiks ja demonteerimiseks ulatuvad tänavu 38 820 euroni. Uusi valguselemente linn soetama ei hakka. Kuuskede ja kaunistuste demonteerimine on planeeritud jaanuari teisele poolele.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam