Pühapäeval, 13. novembril peeti Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskuses Isadepäevale pühendatud perepüha, mida tähistatakse traditsiooniliselt novembri teisel pühapäeval. Sel aastal olid peamisteks tähtedeks lapsed, kes osalevad keskuse huviringides ja nende vanemad.

Juba hommikust olid keskuses avatud kõik klassid, kus töö käis täies hoos. Lapsevanemad, eriti isad, said lähemalt tutvuda oma laste loominguga ja osaleda ka meistriklassides, proovides ning teha mõne tunniga valmis lavanumber, mida hiljem minikontserdil esitleti.

Isad pidid unustama piinlikkuse ja ebaluse. Vabandusi, et ma kardan lavale minna,  vastu ei võetud. Jah, ja isasid polnud vaja ümber veenda, sest nende pojad ja tütred vaatasid neid kui kangelasi. Kõrvale ei jäänud ka vanemad vennad. Isad mitte ainult ei demonstreerinud kuidas haamreid või saagi käes hoida, vaid ka seda, et neil pole probleemiks laulda, tantsida, luuetust ette kanda, sketši esitada või pilli mängida. Lihtsalt!

Üks liigutavamaid numbreid oli tantsustuudio “Impulss” esinemine, kui Igor Nikolajevi laulu “Väike tütar” saatel astusid lavale isad tütarde ja vennad koos nooremate õdedega. Siin ei varjanud keegi oma emotsioone, tantsu lõpuks asendusid üksikud plaksutused tugeva aplausiga.

Iga isa, kes sel päeval lavale astus, sai mälestusmedali. Kuid see pole peamine. Sel hetkel, kui isad esinemiseks valmistusid, salvestasid lapsed videoõnnitlused, mida samal päeval suurelt ekraanilt näidati.

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam