Järjekordseks veebruari traditsiooniks saanud Hea tuju päeva korraldajad peavad kinni reeglist: talvisel peol soojendamiseks ainult kuumast teest ei piisa. Täielikuks elamuseks on vaja magusaid maiustusi, sütitavaid tantse ja loomulikult sauna.

18. veebruaril toimus Jõhvi muusikaväljakul teine, võib juba öelda traditsiooniline Hea tuju päev – Kultuuri- ja Huvikeskuse korraldatud pidupäev.

Hea tuju päeva peetakse Jõhvis juba teist aastat. Koroonaviiruse piirangute ajal alguse saanud üritusest on saanud üks selle hooaja suursündmusi. Seekord korraldajatel erinevalt eelmisest aastast, mil ilm oli halb, vedas. Kuigi eelmisel päeval sadas märga lund, tuisku siiski polnud. Jäi ainult rahvast oodata. Ja rahvas tuli.

Juba hommikul kõlas väljakul muusika, võttes vastu nii üritusele tulijaid kui ka juhuslikke möödujaid, kes soovisid laupäeval ostlema minna. 2023. aasta kuulutati Eestis Eesti Maaturismi Ühingu otsusel mitte ainult liikumis-, vaid ka sauna-aastaks, seetõttu ei pidanud tantsude ja saunaprotseduuride austajad igavust tundma. Juba enne meelelahutusprogrammi algust tuli Ecopoe mobiilse sauna korstnast suitsu, täites väljaku kesklinna jaoks haruldaste aroomidega. Mõned pidupäeva “osalised” olid üllatuseks ka linnarahvale, Kontserdimaja lähedal oli terve miniloomaaed, kus kõik soovijad said näha eesleid, lambaid, hanesid ja teisi loomi. Siin vedas hobune aeglaselt vankrit rõõmsate lastega. Vähem rahul polnud ka lapsevanemad, sest paljud meelelahutused, sealhulgas vankrisõit, olid tasuta.

Esimesena jagasid oma rõõmsat meeleolu Kultuuri- ja Huvikeskuse õpilased, kes valmistasid ette loomingulisi etteasteid. Oma oskusi demonstreerisid Noova klubi jalgpallurid, kes tõestasid, et sportimine pole mitte ainult kasulik, vaid ka lõbus.

Samuti olid Hea tuju päeva külalisteks Politsei- ja Piirivalveameti töötajad, kes tulid üritusele koos oma hoolealuste – teenistuskoertega. Neljajalgsete õpetamine on pikk ja keeruline protsess. Koerad osalevad kurjategijate kinnipidamisel, kadunud inimeste otsimisel ning mängivad olulist rolli ka illegaalsete ainete avastamisel. Jõhvi väljakul demonstreeriti, kui tugev on side koera ja kinoloogi vahel: neljajalgsed täitsid kuulekalt spetsialistide juhiseid. Nad ei kartnud suurt rahvamassi, muusikahelisid ega läheduses lendavaid droone.

Pärast tantsulist flashmobi astusid improviseeritud lavale Narva rahvatantsuansambli Jun-Ost liikmed, kes esitasid mitmeid numbreid ning hiljem tutvustasid publikule eesti rahvamänge.

Hea tuju päeva peeti Eesti Vabariigi 105. aastapäeva tähistamise eel, seega pühendati pidu ka sellele märgilisele tähtpäevale. Platsile paigaldati väike mänd, millele sai igaüks panna postkaardid oma soovidega kodumaale. Arvukate südamete, jõukuse, õnne, heaolu, rahu soovide kõrval oli üks, mis oli eriti aktuaalne riigikogu saadikukandidaatide arvukate valimiseelsete aktsioonide ajal. Kaardil oli kiri: “Saadikud, täitke rahvale lubatu.” Mida siin öelda? Pole midagi lisada ega ära võtta…

Ilja Telnov

Autori foto

Reklaam