Jõhvi Kultuuri- ja huvikeskuse projekt “Muusika meie südames” lõpetab 3. augustil oma viienda hooaja. Traditsiooniline õhtukontsert algab Jõhvi pargi laval kell 18 ja on ajastatud kuulsa Eesti helilooja Raimond Valgre 110. sünniaastapäevaga.

Sellest, kuidas sündis “muusikaliste neljapäevade” pidamise traditsioon, rääkis nädalalehele Panorama Tammiku rahvamaja juht ja projekti “Muusika meie südames” koordinaator Heli Vähk.

-Muusikaõhtu idee sündis aastaid tagasi arutelu käigus, millist meelelahutusprogrammi saab Jõhvi Kultuuri- ja huvikeskus linnakodanikele suvel pakkuda. Koos Anne Uttendorfiga, kes oli tollal meie keskuse direktor, leidsime, et oleks tore pidada muusikaõhtuid kohalike ja külalisartistidega. Kuna enamik kultuuri- ja spordiüritusi toimub nädalavahetustel, siis otsustasime muusikaõhtud läbi viia iga suvekuu ühel neljapäeval. Tasapisi sai muusikast meie südames traditsiooniline suveüritus.

Heli Vähk’i sõnu kinnitab viimane, 20. juulil pargis peetud festival. Ilm oli sel päeval muutlik: päike asendus pilvede ja vihmaga mitu korda päevas. Vaatamata sellele, et õhtul sadas taas vihma, mis lõppes vaid 10 minutit enne kontserdiprogrammi algust, ei hirmutanud kehv ilm publikut. Nad tulid parki vaatamata kõigele. Pärast pingi salvrätiku või lapiga pühkimist istusid linlased rahulikult maha ja ootasid kontserdikava algust. Viis minutit enne esimeste artistide lavale tulekut tuli välja päike, mis valgustas kogu lava. Kohe täitus Jõhvi park mitte ainult lummavate muusikahelidega, vaid ka õrnade looduslike aroomidega pärast vihma.

20.juuli kontserdil esinesid naiste folkloori tantsurühm Gevi, duett Aare&Ale. Saate naelaks oli staarduett – Allan Kasuk ja Indrek Ventmann.

-Heli, teie festival toimub juba viiendat aastat. Kas artiste on raske leida?

-Püüame alati kutsuda erinevaid esinejaid, unustamata kohalikke talente. Muidugi on viimastel aastatel esinemishinnad tõusnud ja kuulsamate bändide kutsumine on muutunud järjest keerulisemaks, kuid püüame leida finantseerimist projekte erinevatesse fondidesse esitades. Kõik see töö käib selleks, et pakkuda oma vaatajatele mitmekülgset programmi kogu suve jooksul, – ütles Tammiku rahvamaja juhataja ja projekti „Muusika meie südames“ koordinaator Heli Vähk.

1.augustil toimub Jõhvi Kultuuri- ja huvikeskuses tänavune viimane suvefestival “Muusika meie südames”. Sellel teevad kaasa laulja Fred Rõigas, Tammiku segaansambel ja Illuka naisansambel. Nad esitavad Eesti helilooja Raimond Valgre laule.

Ilja Telnov
Autori foto

Reklaam