Jõhvi kesklinna võib juba järgmisel aastal kerkida Ida-Virumaa esimene disainhotell, mille iga tuba on omanäoline. Eelmisel nädalal ilmus tulevase hotelli fassaadi ette muljetavaldav filmifestivali reklaam. Viru 3 maja, kus ehitus on kestnud juba mitu aastat, omanik on režissöör ja produtsent Pavel Gavrilin. Ta rääkis nädalalehele Panorama, kuidas kavatseb meie piirkonda turiste meelitada.

Tulevane hotell asub Jõhvi ühe peamise vaatamisväärsuse Mihkli kiriku vastas. Pavel Gavrilin usub, et see on hotelli jaoks kõige luksuslikum koht, seda enam, et enamik selle tubadest on vaatega luteri kirikule.

– Ida-Virumaal on nõudlus hotelliteenuste järele suur, sest hotelle on siin väga vähe. Ajutise majutuse järele on nõudlus nii turistidel, ärireisijatel kui ka kunstnikel. Näiteks peetakse Jõhvis igal aastal balletifestivali, ise korraldame filmifestivali ja külalised on vaja kuhugi majutada. Arvan, et butiikhotelli kontseptsioon meelitab piisavalt kliente, seda enam, et toad on sisustatud erinevas stiilis ja on sarnased filmide dekoratsioonidele ning iga tuba on kujundatud erineva disaineri poolt. Siin on luksuslikud kolmetoalised perenumbrid, mida saab kasutada ühe terve toana suurele perele või eraldi, – ütles Pavel Gavrilin, märkides, et hotelli tuleb 22 tuba, millest osadesse tuleb saun ja endise lillepoe ruumidesse tuleb kohvik. 1300 ruutmeetri suuruse hoone täielik renoveerimine peaks lõppema järgmisel aastal.

Pavel on venelane, kes lahkus Venemaalt umbes 10 aastat tagasi ning tema tütar mängib mitte esimest aastat jalgpalli Jõhvi klubis Phoenix, mis asub ärimehele kuuluvas majas, kus varem asus politseijaoskond. Just sellesse hoonesse lubavad sportlased ehitada Jalkamaja. Samas, nagu ütles Pavel, ei võta ta mängijatelt raha üüri ja kommunaalide eest.

– Pean Jõhvit õige õhustikuga jõupaigaks. Usun, et Jõhvil on suur tulevik nii linna kui ka turismivoo mõttes. Jõhvi on väga soodsa asukohaga, siin saab korraldada mitte ainult kohaliku mastaabiga üritusi, vaid ka näiteks Balti riikide ja Euroopa jaoks olulisi üritusi. Arvan, et aja jooksul muutub Jõhvi huvitavamaks ja paremaks kui Rakvere. Kui ma Eestis midagi otsisin, mõistsin siia saabudes, et minu jaoks pole teist kohta,- rääkis režissöör ja produtsent, lisades, et plaanib Ida-Virumaal filmida minisarja Nõukogude Liidu ja nõukogude miilitsa viimastest aastatest – Arvan, et Eesti filmitööstus peaks kasvama ja arenema. Augustis korraldab meie meeskond Jõhvis sõjavastase rahvusvahelise sõltumatute filmide festivali ja meil on Eestist vaid kaks filmi.

Eelseisva filmifestivali kohta ütles Pavel Gavrilin, et 25.-28. augustil näidatakse filme, mis on valminud ühegi riigi sekkumiseta, tagades sellega, et iga film pakub kordumatu ja sõltumatu vaate sõjaga seotud keerulistele teemadele. Maailma erinevatest paikadest saadetud filme näidatakse kolmes saalis ning sissepääs on täiesti tasuta.

– Viimased poolteist aastat, mil sõja aktiivne faas on kestnud, üritan mitte vaikida, seetõttu teen tihedat koostööd «Ногу свело» rühma juhi Maksim Pokrovskiga. See on ainuke Venemaa rokkbänd, kes häälekalt ja jõuliselt oma seisukohta väljendab. Eelmisel aastal korraldasime nende ringreise Armeenias ja Gruusias ning tänavu Floridas, mis olid tohutult edukad. Kuna olen kinoga seotud, siis siin toimuvaid festivale uurides sain aru, et sõjavastase teemaga midagi sellist ei pakuta. Praegu valivad eksperdid enam kui 350 filmi hulgast välja filmid, mida näitame nii Apollo kinos Jõhvi kontserdimajas kui ka Eesti Põlevkivi endise peakontori maja saalis Jaama tn 10. Loodan et kuulsustest tuleb festivalile Ukraina rahvakunstnik Aleksei Gorbunov, nõukogude ja Venemaa režissöör ja stsenarist Roman Kotšanov, kes on paljudele tuntud filmist “DMB”, samuti ajakirjanik Artemi Troitski, – ütles Pavel Gavrilin.

Produtsendi sõnul lepiti eelmisel nädalal kokku «Ногу свело» grupi filmifestivalil esinemise kuupäev. Tänavakontsert on kavas 24. augustil kell 20.00, toimumiskoha teatab korraldaja lähiajal.

Sõjavastane rahvusvaheline sõltumatute filmide festival toimub 25.-28. augustini Jõhvis. Kõik festivali ajal toimuvad etendused ja filmilinastused on tasuta.

Aleksandr Šteinert

Autori foto

Reklaam