Eesti Külaliikumine Kodukant ja Vabaühenduste Liit tunnustasid 2020. aasta vabatahtlikke ning kodanikuühiskonna aasta tegijaid. Teiste seas aasta tegija tiitli said Jõhvi tehnoloogiakooli asutajad.

Tunnustused andis üle ürituse patroon, president Kersti Kaljulaid. Kodanikuühiskonna aasta tegija kategoorias kõrge tiitli sai 7 projekti või ettevõttet, nende seas Jõhvi tehnoloogiakooli asutajad. Esitluses on öeldud: „Üks seltskond võttis kätte ja otsustas asutada aastakümneid mahajäämuse käes virelenud Ida-Virumaale tehnoloogiakooli. Taavet Hinrikuse, Marek Kiisa, Mari-Liis Kitteri, Maarja Pehki, Merlin Seemani, Rainer Sternfeldi, Ede Tamkivi ja Martin Villigi eestvedamisel avatakse 2021. aasta sügisel Jõhvis uudne praktilist täienusharidust pakkuv tehnoloogiakool täiskasvanutele, mis aitab vähendada üha kasvavat nõudlust tarkvaraarendajate järele”.

Vabakonna areng Eestis ei ole kunagi jäänud raha taha, sest meie inimesed on alati olnud valmis panustama midagi palju kallimat ja see on aeg, ütles president Kersti Kaljulaid vabakonna tublide tunnustamisel.

Kodanikuühiskonna aasta tegijaid tunnustab Vabaühenduste Liit alates 1996. aastast. Vabatahtlike tunnustussündmust korraldab Kodukant alates aastast 2005. Tunnustusüritust toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Larissa Kaljurand

Reklaam