13. veebriaril tõestas Muusikaväljak taas, et on oma nime vääriline. Valjud muusikahelid kutsusid kohale Jõhvi Huvi- ja Kultuurikeskuse ringides osalejaid ja nende vanemaid. Perepeo motiiviks oli lähenev sõbrapäev.

Pidustused algasid ühispildistamisega, kuid see polnud sugugi traditsiooniline mälestusfoto. Korraldajate palvel võeti kohad sisse nii, et taevakõrguselt oleks näha äratuntavat südame kujutist. Selleks, et inimestest koosnevat südant oleks parem näha, võeti kätele punane kangas. Flash mobi lavastajate idee järgi hoidsid lastevanemad punast kangast ja lapsed tekitasid südame sees „südamelööke”.

Pärast pildistamist jätkus peokava talivõistlustega, mida juhtisid energilised animaatorid Urmas Laada ja Anna Maskajeva. Isad said võistelda saanirallil, isade ülesandeks oli laste sõidutamine kelkudel. Kohtunikud võtsid aega ja lugesid veetud kelkude arvu.

Lapsed said võistelda väikesel ja suuremal liuväljal, kus toimusid hokilahingud. Lastele oli eriti meelepärane lumejoonistamine. Nüüd meenutab Huvi- ja Kultuurikeskuse esine plats värvilist lumist vaipa. Isade ja laste võistlemise ajal tegid emad sooja tantsides ja oma pereliikmete aktiivse toetamisega.

Korraldajad olid varunud  peolistele suurema koguse magusaid auhindu. Siin võiks perepeole panna punkti, kuid veel mitu tundi ei tahetud lahkuda. Jätkus spontaane lumememmede meisterdamine, mille juurde kuulus pildistamine. Kohalik sotsiaalmeedia on nüüd perepeo piltide ja laikimistega veel pikka aega huvilistele rõõmuks.

Ilja Telnov

Reklaam