1. märtsil sõlmisid kohalik jalgpalliklubi Phoenix ja itaalia päritoluga treener Simone Depoliti koostöölepingu. Uue spetsialisti ülesandeks on mängijate tehniline ettevalmistus ja toimunud mängude analüütiline arvustus.

1986. aastal Veneetsias sündinud Simone Depoliti valdab kolme keelt – inglise, itaalia ja hispaania. Tal on jalgpalluri litsents UEFA B. Uus jalgpallispetsialist on läbinud terve rea erialaseid koolitusi Itaalias, Prantsusmaal ja Hispaanias. Itaalias on Simone Depoliti treeninud kahte lastevõistkonda – A.C. Casier Dosson ja F.C. Treviso. Hooajal 2016/2017 täitis ta abitreeneri kohustusi jalgpalliklubis ASD Unione Sile. Järgmisel, 2017/2018 hooajal oli Simone Depoliti Hispaania Valentsi jalgpalliakadeemias tehniline treener. 2019. aastal vastutas ta Jurmala võistkonna Spartak (Läti) tehnilise ettevalmistuse eest. Samal ajal alustas Simone Depoliti  individuaal- ning online treeningutega Lätis tuntud rahvusvahelise programmi Future Football raames. Analoogilise programmi alusel soovib ta jätkata noorte jalgpallihuviliste treenimist ka Jõhvi FS  Phoenix`s

Huvitav on märkida, et Itaalia tuntud meediakanal La tribuna di Treviso avaldas pikema uudisloo seoses oma kaasmaalase asumisega Jõhvi klubi treeneriks. Artiklis on toodud Simone Depoliti kommentaar: „Siin on mul hea võimalus karjääriks ja enda arenguks, saan motiveeritult oma isikliku tehnilise taustaga kaasa aidata klubi professionaalsuse kasvule”.

Jana Kuiv

Reklaam