Märtsi viimastel päevadel oli Jõhvi rahva jalgpallimuuseumis põnev külaline – ansambli SunStroke Project ja kahel Eurovisiooni laulukonkursil (2010 ja 2017) osaleja Anton Ragoza. Nädalaleht Panorama kasutas head võimalust esitada tuntud muusikule mõned küsimused.

– Anton, huvitav on teada, kust kohast teie saite teada, et Jõhvis on olemas jalgpallimuuseum?

– Muuseumi looja Vladislav Naumov on minu ammune sõber. Olen mitmel korral saanud kutse külastada Jõhvit ja tutvuda jalgpallimuuseumiga. Minu sõber teab, et armastan jalgpalli. See teema on mulle huvitav. Ja just pandeemia oli suures osas peamiseks põhjuseks, mil langes töökoormus. Nii avanes võimalus külastada vana sõpra ja tema kodulinna.

– Kas olete ka mõne kindla jalgpallimeeskonna fänn?

– Olen pärit Tiraspolist, jälgin kohaliku klubi Sheriff tegemisi ja saavutusi. See klubi on Euroopas paljudele hästi teada, võistkond on mänginud Euroopa Liigas ja UEFA Euroopa Meistrite Liigas.

– Jalgpallimuuseumi FB lehel oli teade, et tegite klubile Phoenix kingituse. Kui see pole saladus, siis rääkige oma kingitusest.

– Kõik on õige! Minu muusikastuudio ja agentuuri Ragoza Music tiim kinkis jalgpalliklubile Phoenix hümni. Selle muusikalise kompositsiooni esitab tuntud Moldova tantsija ja laulja Ray Bark (Jüri Rõbak). Hümni salvestamisest võtsid osa parimad muusikud – Sergei Harlamov, Vlad Gorban, Jüri Rõbak ja Katarina Sandu. Loodame, et meie loodud hümn innustab Fhoenix klubi mängijaid uutele võitudele ja headele tulemustele.

– Põnev uudis! Kus seda klubi hümni oleks võimalik kuulata?

– Ametlik esitlus toimub 9. aprillil. Siis saab hümni kuulata kõikides interneti portaalides. Loodame, et meie loodud hümn on meele järgi kõikidele jalgpallifännidele.

– Kas on kavas teha ka videoklipp?

– Loomulikult, kuid peame üle elama pandeemiaaja piirangud. Siis, kui avanevad piirid, tuleme Ray Barkiga Jõhvi. Siis koos FC Phoenix mängijatega filmime mõnusa videoklipi.

– Nüüd võime öelda, et kohalikul jalgpalliklubil on kaasaegne hümn, mida saaks esitada tulevasel Eurovisiooni lauluvõistlusel.

– Muidugi võime Eurovisioonile sõita, kuid enne peaksime võidukalt läbima Eesti Laulu võistluse.

– Kui jutt juba Eurovisioonile läks, siis palume mõned meenutused lauluvõistlusest.

– Minul õnnestus koos bändiga Sun Stroke Project kahel korral astuda üles Eurovisiooni laval.

Esindasime siis Moldovat. Esimesel korral, 2010. aastal lauluga Run Away saavutasime tagasihoidliku 22 koha. Meile oli see suureks õppetunniks ja kogemuseks. Otsustasime, et kindlalt läheme tagasi ja siis juba peame olema parimate seas. See juhtuski 2017. aastal, siis olime lauluga „Hey, Mamma!” kolmandal kohal. Läbi aegade oli see Moldova jaoks parim saavutus Eurovisioonil. Moldova president autasustas kõiki bändi liikmeid Au Ordeniga.

– Miks teie lahkusite bändist?

– Tavaliselt vastatakse sellele küsimusele, et iseloomud ei sobinud. Arvan, et üks põhjus peitub minu isikus, kuna olen alati soovinud paremaid tulemusi. Tuleb aeg ja saad aru, et on vaja midagi muuta. Praegu tegelen muusikaagentuuri tööga, meie projektid on Ray Bark, Manouki, IVI ning Vlad Gorban. Peale selle kirjutan muusikat, tegelen muusikute autoriõigustega ja olen saanud filmirolle. Üldiselt, tegelen sellega, milleks enne aega ei jätkunud.

– Meile on teada, et käite Eestis päris tihti. Olete ka loonud Eestis oma firma. Kas meie andmed on õiged?

– Nii on, mõni aasta tagasi lõin Eestis oma firma – muusikaagentuuri Ragoza Music. Tunnen, et olen armunud Eestisse, olen siin tihti viibinud. Siin on mul palju sõpru-tuttavaid, kes mind loominguliselt toetavad.

– Kas siis on kavas otsida ja leida Eestis noori ja andekaid muusikuid? Kas olete valmis neid toetama teel muusikamaailma kõrgustesse? Moldovas te ju just sellega tegelete.

– Olen alati valmis töötama erinevate muusikutega. Muusika ei tunne piire ega rahvust. Eestis on palju andekaid muusikuid, vokaliste ja arranžeerijaid. Koostöö inimestega, kes põlevad muusikast, toob ainult rõõmu. Minu agentuuri uksed on kõikidele avatud!

Panorama

Reklaam