Ida-Virumaal alustab 2021. aasta teises pooles inseneeria, tehnoloogia ja lennunduse sektoreid tutvustav ürituste sari North-East Takeoff. Mõte lennupäevade traditsiooni taaselustamisest ringles Jõhvi vallavalitsuses juba 2020. aasta suvel. Ilmsiks saab see tänu Kirderanniku Koostöökogu LEADER-projektitoetuse taotlusvooru edukale läbimisele.

Lennundusringkondadega suhtlemine päädis inseneeria- ning tehnikavaldkondi propageeriva ürituste sarjaga, mis on eeskätt suunatud kohalikule karjääri- ja töövõimalusi otsivale inimesele, samuti noortele, kel alles erialavalik ees seisab”, sõnas North-East Takeoff projektijuht Kristo Kõrgnurm. Korraldajate soovide järgi ootavad meid  temaatiline konverents, Jõhvi lennupäevad, lennundusega seotud asutuste külastused ning lennundusekspertide loengud Jõhvis.

Tähtsündmused – lennunduse teemaline konverents ja festival Jõhvi Lennupäevad 2021 toimuvad 23. ja 24. juulil. Lennupäevad kujutavad endast Jõhvi lennuväljal toimuvat koguperefestivali, kus on oma lavaprogramm, väikelennukite näituseala, laada ala ning sobivate ilmastikuolude korral toimuvad ka õhusõidukite vahelised mõõduvõtud. Festivalilaval astuvad üles kohalikud muusikud – Jõhvi Big Band, Kohtla-Järve noorteorkester, DB4. Programmi peaesineja on tuntud ansambel Shanon.

Tähtsündmuste käigus moodustunud huviliste grupile korraldatakse augustis väljasõit Eesti Lennundusmuuseumisse ja Eesti Lennuakadeemiasse. Samuti leiavad sügisel 2021 ja kevadel 2022 Jõhvis aset õppepäevad, mille täpsema teemaderingi kujunemise saavad määrata moodustunud lennundushuviliste grupi liikmed.

Ürituste sarja programmiinfot saab jooksvalt jälgida Facebookis ning Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskuse kodulehel.

Projekti kaasrahastatakse Kirderanniku Koostöökogu LEADER fondi meetmest “Koostöö ja ühistegevuse arendamine”. Projekti peamised sihtrühmad on Jõhvi valla, Toila valla ja Narva-Jõesuu linna elanikud. Arvestades ürituste sarja eripära on osaeljate arv piiratud ja vajab eelregistreerimist. Sarja korraldajad on valmis kavandama bussitranspordi suurematest keskustest üritustele ja tagasi. Suurürituse North-East Takeoff korraldavad Jõhvi Vallavalitsus, Jõhvi Lennuväli SA, Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskus.

Panorama

Reklaam