Nädalaleht Panorama päris sellel korral valla kavatsustest korrastada Eduard Bornhöhe skväär. Meie lehes ja ka Valla Teatajas olid ajaloolise sisuga artiklid kirjamehest. Selle aasta valla eelarves on sissekirjutatud nimelise skvääri rajamine. Kui tähtis on kogukonnale ajaloo teadmine, millal võib oodata svääri avamist?

Vastab Jõhvi abivallavanem Evelyn Danilov:

1907- 1917 oli Bornhöhe Jõhvi ülemtalurahvakohtu eesistuja. Perekond Bornhöhe elas Jõhvi Mihkli kiriku vastas asunud Redlichi majas, praeguse aadressiga Rakvere tn.7, hotell “Wironia” asukohas. Kuna selline ajalooline aspekt on osa  Jõhvi valla ajaloost, siis on Bornhöhe nimi ka valla arengustrateegia juures tähtsal kohal. Valla kultuurikomisjonides mitmeid kordi olnud arutusel Bornhöhe nimelise skvääri rajamine. Väikesesse mälestusparki võiks olla paigaldatud ka mälestussammas või mälestuspink. See oleks vääriline mälestus ja meenutus sellisele suurkujule, kes on andnud mitmed aastad enda elust just Jõhvi valda. On ju ammu tuntud tõde- kes ei mäleta minevikku see elab tulevikuta. Loodame, et meie plaanid saavad teoks ja peagi saame nautida skvääri ilu ja erilisust.

Reklaam